Home > #Hoofdnieuws > Dries Vanthoor en de onzichtbare kegeltjes…

Dries Vanthoor en de onzichtbare kegeltjes…

Het was zonder meer de affaire van het weekend: Dries Vanthoor die op de twaalfde plaats in de Blancpain GT Series Sprint Cup eindigt en dat na een onaangename ontmoeting met kegeltjes in de pitlane. Het had zijn race moeten zijn, op zijn circuit in zijn achtertuin, maar daar beslisten de kegels anders over. Dit is hoe Dries Vanthoor na een snelle exit uit de pits van de leidersplaats naar de twaalfde plaats zakte…

Will Stevens nam een degelijke start met de #2 WRT Audi R8 LMS, gaf het stuur aan Dries Vanthoor over en na een sterke pitstop van het team WRT, kwam de jonge Limburger als eerste weer de baan op. Opnieuw leek een zege in de maak tot de wedstrijdleiding het team met een drive through bestrafte. Later volgde nog een tweede drive through na een wedstrijdincident.

Voor de plaats waar ik mijn pitstop uitvoerde, stonden drie kegeltjes, die ik als rijder onmogelijk kon zien. Die kegeltjes waren er geplaatst tijdens de technische keuring van de GT4… die plaats vond tijdens onze race. Wij waren niet op de hoogte van die kegeltjes, ze waren onzichtbaar en uiteindelijk zeer hinderlijk voor onze pitstop. Ik vertrok dus, op aangeven van het team, en raakte de kegeltjes. Dat bleek dan voldoende voor een bestraffing. De rest is geschiedenis en het tijdverlies vertaalde zich in de eindplaats buiten de punten…“, vertelt een teleurgestelde Dries Vanthoor. “Dit motiveert ons alleen maar om nog harder te vechten en in de volgende races wel als eerste in de eindstand te staan!

Zijn teamgenoot Will Stevens blijft postitief: “Ik ben uiteraard teleurgesteld met de twaalfde plaats. De twee drive throughs van Dries zijn er gekomen door hele kleine foutjes, ze waren zeker vermijdbaar. Maar we zien het positief, de volgende manche in Brands-Hatch gaan we er weer 100% voor!”

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open