Home > Circuit > In een notendop: DTM, WTCR, GT World, GT4 European Series, TCR Europe

In een notendop: DTM, WTCR, GT World, GT4 European Series, TCR Europe

  • DTM Op de Norisring zijn de vrije trainingen van de DTM-finale afgewerkt, met een snelste ronde in de eerste vrije training voor titelkandidaat Maximilian Götz in zijn HRT Mercedes AMG-GT en in de tweede sessie ging de beste chrono naar de leider in het kampioenschap, Liam Lawson (Ferrari). Esteban Muth moest het met een 13de en 18de tijd stellen in zijn Lamborghini.
  • WTCR – In Most was de pole in de vijfde afspraak van het seizoen voor Mikel Azcona (Cupra). Frédéric Vervisch (Audi) start als elfde, Gilles Magnus zette geen tijd neer en zal tweemaal achteraan starten.
  • GT World – In Barcelona stonden vandaag twee betalende vrije trainingen samen met de Bronze session, een sessie voor piloten met een brons ranking, op het programma. In de eerste sessie was het de FFF Racing Lamborghini bestuurd door Mirko Bortolotti die het snelst was. De snelste tijd in de tweede sessie was voor de AKKA ASP Mercedes van Felipe Fraga. Dries Vanthoor en Charles Weerts krijgen voor dit weekend Robin Frijns als derde piloot. Ze werden 20ste en 13de. De Barwell Motorsport Lamborghini bestuurd door Adrian Amstutz was de snelste in de Bronze test, terwijl de Boutsen Ginion BMW 13de werd.
    (Foto: © facebook – GT World)
  • GT4 European Series – In de eerste vrije training was het de AKKA Mercedes van Jim Pla die de snelste tijd reed. Het duo Potty-Lémeret werd 4e in hun Toyota. Maxime Soulet werd met de #34 SRT Mercedes 13de, terwijl de tweede SRT wagen 32ste werd. De Street Art Racing Aston Martin van Theysgens eindigde op plek 40.
    De Alpine van Mirage Racing bestuurd door Rodolphe Wallgren was dan weer de snelste in de tweede vrije training. De eerste Belgen waren Potty-Lémeret (Toyota) die 12de werden. De eerste SRT wagen van Bosco-Soulet eindigde 17de . De tweede wagen van Selleslagh Racing Team reed de 34ste tijd. De Aston Martin van Street Art Racing werd 41ste.
  • TCR Europe – Vandaag werden de vrije trainingen verreden op het zonnige circuit van Barcelona. Het was Niels Langeveld (Hyundai) die met een tijd van 1’55″411 de snelste was in de eerste sessie. De tweede sessie was voor voor de andere Hyundai van Sami Taoufik. Onze landgenoot, Nicolas Baert, eindigde op plek 8 en 4.
You may also like
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
In een notendop: GT4, Pikes Peak en Le Mans
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
In een notendop: GT World en DTM