Home > #Hoofdnieuws > FE Monaco: Vandoorne haalt eerste overwinning van het seizoen binnen

FE Monaco: Vandoorne haalt eerste overwinning van het seizoen binnen

Stoffel Vandoorne (Mercedes) heeft de zesde ronde van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap gewonnen. Onze landgenoot startte vanop de vierde plek en wist dankzij de gele vlagen, safety car en enkele knappe inhaalbewegingen aan de leiding te komen. Zijn plaats werd bevestigd na slim gebruik van de fanboost, waarna hij met meer dan een seconde voorsprong als eerste over de eindmeet van de Monaco E-Prix kwam. Mitch Evans (Jaguar), die een groot deel van de race aan de leiding reed, eindigt als tweede. Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) werd derde.

Mitch Evans, die vanop pole startte, had een goede start en wist deze ook te behouden tot aan het nemen van de eerste attack mode. Daarbij zakt de Nieuw-Zeelander naar de derde plaats. Na enkele wissels aan de top van het veld, komt Wehrlein (Porsche) aan de leiding van het veld, maar hij verremd zich om vervolgens traag verder te rijden. Hij komt tot stilstand net na de tunnel waardoor de eerste gele vlaggen gezwaaid worden. Doordat de Duitser zich verremde, wist Vandoorne aan de leiding te komen van de race. Wanneer de race terug herstart kan onze landgenoot zijn leidersplaats behouden. Een beetje verder in het veld veroorzaakt Rowland (Mahindra) echter een safety car. Hij heeft wat overstuur in de eerste bocht waarna hij André Lotterer (Porsche) een tik uitdeelt. Die laatste eindigt in de muur en moet getakeld worden. Ook Rowland moet zijn Mahindra enkele bochten verder aan de kant parkeren. Na het ingaan van de safety car heeft Vandoorne een goede herstart en weet hij zijn eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. Sam Bird en Edoardo Mortara wisten de race niet uit te rijden.

Klassement

Met zijn overwinning van vandaag komt Stoffel Vandoorne aan de leiding van het kampioenschap te staan met 81 punten. Hij heeft 6 punten voorsprong op Vergne (75 punten). Mitch Evans staat derde met 71 punten).

Ook bij de teams is het Mercedes die heerst. De Duitse renstal staat bovenaan met 120 punten. Daarna volgen DS Techeetah en Jaguar met 105 en 94 punten.

Over een tweetal weken, op 14 en 15 mei, krijgen we een nieuwe double-header in Berlijn.

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E Hyderabad: Jean-Eric Vergne wint in India