Home > #Hoofdnieuws > BRC Wallonië: Lefebvre blijft ook na lus twee domineren

BRC Wallonië: Lefebvre blijft ook na lus twee domineren

Dit weekend staat in Namen de 38ste Rally van Wallonië op het programma. Over twee dagen, twintig proeven en net geen 200 km moeten de rijders het beste van zichzelf geven om zondag rond 15u30 bovenaan het podium te staan. De Fransman Stéphane Lefebvre (Citroën) blijft de eerste dag domineren. Nadat hij in de eerste lus elke proef heeft gewonnen, deed hij er in lus twee nog twee bij. De laatste KP van deze lus werd gewonnen door Cédric Cherain (Porsche). Voor de rest kan alleen Adrian Fernémont (Skoda) iedere keer ongeveer dezelfde tijden draaien en is tweede. Vincent Verschueren (Volkswagen) is in een stevig gevecht met Gino Bux (Skoda) voor plaats drie.

  • KP4 Nettinne – Mohiville 2 (18,40 km): ook de tweede keer over de langste proef van het weekend staat er geen maat op de Fransman Lefebvre. Hij haalt uit met een tijd die 6,2 seconden sneller is dan eerste achtervolger Fernémont. Maxime Potty (Citroën) moet blij zijn met een derde plek op deze KP.
  • KP5 Natoye 2 (8.50 km): de Fransman doet wat hij het beste kan en dat is een KP winnen. De vijfde gaat ook naar hem, maar het verschil naar plaats twee, Gino Bux, is maar zes tienden en naar plek drie Fernémont 1,7 seconden.
  • KP6 Crupet 2 (10.80 km): in de laatste proef van deze lus gaat de snelste tijd voor een keer niet naar Lefebvre, maar wel verrassend naar Cédric Cherain in de Porsche. Op zijn favoriete proef van het weekend is hij drie seconden sneller dan de Fransman en daar achter is Fernémont nog eens zeven tienden trager.

Na zes KP’s te winnen heeft Lefebvre zijn voorsprong uitgebreid naar vijftien seconden op Fernémont. De tweevoudige winnaar van de rally is de enige die een beetje kan volgen, want plaatsen drie en vier Verschueren liggen op 29,3 en 29,6 seconden van de leider. Maxime Potty vervolledigt de top 5 op 35 seconden.

Er is ook nog goed nieuws vanuit één van de uitvallers gekomen. Vlak voor het einde van de ochtend crashte de Opel Rally4 van Maxime Decock en Colin Van Renterghem zwaar. De hulpdiensten kwamen snel ter plekke en brachten de piloot en co-piloot naar het ziekenhuis, maar beide hebben geen zware blessures opgelopen.

Om 16u07 begint de derde en laatste lus van de dag en opnieuw krijgen we dezelfde drie proeven.