Home > #Hoofdnieuws > BRC Wallonië: Lefebvre loopt ook in derde lus wat uit

BRC Wallonië: Lefebvre loopt ook in derde lus wat uit

Dit weekend staat in Namen de 38ste Rally van Wallonië op het programma. Over twee dagen, twintig proeven en net geen 200 km moeten de rijders het beste van zichzelf geven om zondag rond 15u30 bovenaan het podium te staan. De Fransman Stéphane Lefebvre (Citroën) blijft de grote ster van de eerste dag. Op dit moment heeft hij zeven van de negen proeven gewonnen en staat duidelijk bovenaan. In deze lus kon enkel Gino Bux (Skoda) een proef winnen, de andere twee gingen naar de Fransman. Ondanks de overwinning van Bux moet hij toch nog Adrian Fernémont (Skoda) voor zich laten in de stand.

  • KP7 Nettinne – Mohiville 3 (18,40 km): de eerste KP van de namiddag wordt uiteraard gewonnen door Lefebvre, al is het verschil met Fernémont het kleinste tot nu toe. De Fransman kan maar twee tienden uitlopen op zijn grootste concurrent van het weekend. Gino Bux (+1,6 seconden) doet met zijn derde plaats een goede zaak voor het algemeen klassement, want hij loopt hiermee vijf seconden uit op Vincent Verschueren (Volkswagen), met wie hij in gevecht is voor een derde plaats.
  • KP8 Natoye 3 (8.50 km): Gino Bux is in deze lus goed in vorm, na een productieve KP7 kon hij de achtste proef zelfs winnen. Hij was een tiende sneller dan Fernémont en vijf tienden sneller dan de Fransman.
  • KP9 Crupet 3 (10.80 km): nadat Lefebvre op de tweede passage op Crupet Cédric Cherain (Porsche) moest voorlaten, heeft hij nu wel weer de snelste tijd gereden, maar ook hier is de Porsche er weer bij. Cherain deed deze proef 1,1 seconden trager dan de Fransman en Fernémont (+1,7) eindigt derde.

Na zeven van de negen proeven te winnen, blijft Lefebvre mooi voorop staan. Hij heeft 16,5 seconden voorsprong op de eerste achtervolger Fernémont. Gino Bux heeft er dan dankzij zijn overwinning in KP8 en sterke KP7 een goede lus opzitten. Hij wist zich los te wrikken van Verschueren en staat op 36 seconden van de leider. Verschueren (+45,0) zal moeten oppassen dat hij zijn vierde plaats niet kwijtspeelt aan Ghislain de Mevius (Skoda) (+52,7).  

Om 19u15 en 21u40 is er nog een super showdown van 3,36 km lang om de dag mee af te sluiten.