Home > F1 > In een notendop: F1 – WRC

In een notendop: F1 – WRC

foto: © Mercedes AMG

F1 Lewis Hamilton (Mercedes) – Volgens Sky Sports zou de Brit mede-eigenaar willen worden van Chelsea FC. Door de oorlog in Oekraïne besliste de Russische eigenaar Roman Abramovitsj om de club te verkopen. Hamilton zou samen met toptennisser Serena Williams elk 10 miljoen pond willen bijdragen aan het bod van Martin Broughton. Een klein detail is wel dat Hamilton een grote fan is van Arsenal, één van de rivalen van de club. Het is niet dat Hamilton nu een echte rol van betekenis zal spelen in het beleid van Chelsea, want daarvoor is zijn aandeel te klein. De totale som om de club te kopen zou zo’n 2,5 miljard pond bedragen.

F1 Miami – De Grand Prix van Miami zal toch kunnen doorgaan zoals gepland. Vorige week stapten enkele buurtbewoners naar de rechter om de GP tegen te houden. Ze zeiden dat het rondrijden van de bolides voor fysieke klachten zou zorgen bij de omwonenden van het nieuwste stratencircuit. Een rechter verwierp hun beklag en zei dat de potentiële gehoorschade maar speculatie is en dat ze dan maar tijdens het evenement oordopjes moeten dragen of binnen moeten blijven.

WRC Hyundai – Hyundai motorsport zit na het vertrek van Andrea Adamo in december voor persoonlijke redenen zonder teambaas. Sindsdien heeft Julien Moncet de rol als interim teambaas op zich genomen. Bijna vijf maanden later en na een iets minder begin van het seizoen omdat Toyota zo sterk is, is Moncet een van de kandidaten om de vaste teambaas te worden. Zelf ziet hij het zitten om teambaas te blijven, maar hij zegt wel dat het anderen zijn die het voor hem gaan beslissen. Op dit moment wil hij zich vooral focussen op komend weekend voor de rally van Kroatië.

You may also like
WRC Zweden: winst voor Tänak, Neuville ondanks teamorders toch derde
WRC Zweden KP15: Neuville wint vier proeven en is derde, Tänak leidt
WRC Zweden KP11: Breen blijft leider, Neuville wint KP, maar blijft zesde
WRC Zweden KP8: Breen leidt, Tänak nadert