Home > #Hoofdnieuws > F1 Bahrein: Ferrari sterk en Leclerc pakt pole

F1 Bahrein: Ferrari sterk en Leclerc pakt pole

In de eerste kwalificatiesessie van het seizoen werd het een waar gevecht tussen beide Ferrari en Max Verstappen (Red Bull). Na Q3 was het Charles Leclerc (Ferrari) die de pole pakte, Verstappen zal morgen naast hem starten.

foto: © Ferrari

In Q1 viel het meteen op dat de Ferrari-motor erg sterk was. Geen enkel rijder die aangedreven wordt met een Ferrari-krachtbron viel in de eerste kwalificatie eruit. De Mercedes-motor daarentegen zag er niet zo goed uit, want vier van de  afvallers rijden met een Mercedes-motor. Nicholas Latifi (Williams), Lance Stroll (Aston Martin), Daniel Ricciardo (McLaren), Nico Hulkenberg (Aston Martin) en Yuki Tsunoda (AlphaTauri) konden niet doorstoten naar Q2.

In die tweede kwalifcatiesessie was het voor het eerst rijden zonder de gedachte aan zondag. Sinds dit jaar moeten de rijders in de top 10 niet meer starten op de banden waarop ze zich in Q2 kwalificeren. Ook hier zijn vooral de Ferrari-motoren die bovenaan eindigden. Vier van de tien die doorstoten, rijden met een Ferrari-krachtbron. De afvallers zijn Zhou Guanyu (Alfa Romeo), Alexander Albon (Williams), Lando Norris (McLaren), Mick Schumacher (Haas) en Esteban Ocon (Alpine).

De strijd voor de pole is er één tussen de beide Ferrari-rijders en Max Verstappen (Red Bull). Uiteindelijk trekt Charles Leclerc die met een 1’30”558 aan het langste eind. Max Verstappen zal morgen naast hem starten, want hij werd tweede op één tiende van Leclerc. Carlos Sainz, teamgenoot van Leclerc, werd derde. De verrassingen vandaag kwamen ongetwijfeld van Kevin Magnussen (Haas, 7de tijd) en Valtteri Bottas (Alfa Romeo, 8ste tijd). Beide kwalificeerden zich voor George Russell (Mercedes), die maar negende werd.

Voor Leclerc is het de tiende pole uit zijn carrière. Na de toptijd neer te zetten wist hij dit te zeggen: “Het voelt goed om weer vooraan te staan. We hadden wel gehoopt dat we dankzij de reglementswijzingen naar voren konden opschuiven, maar tot de eerste kwalificatie ben je het nooit zeker. We staan hier nu en daar ben ik blij om.”

Morgen start de race in Bahrein om 16u00 Belgische tijd.