Home > Electric > Divers > e-Trophée Andros: op naar een spannend slot in Super Besse

e-Trophée Andros: op naar een spannend slot in Super Besse

In Lans en Vercors werden zopas de laatste finales afgewerkt van de slotdag van het voorlaatste weekend van de e-Trophée Andros 2021-2022. Aurélien Panis blijft leider in Elite Pro, maar voelt de hete adem van Jean-Baptiste Dubourg en Yann Ehrlachter in zijn nek.

Foto’s copyright B. Bade

Aurélien Panis (Audi A1), die na Isola 2000 een geruststellende voorsprong leek te hebben veroverd in Elite Pro, ziet Jean-Baptiste Dubourg (Renault Zoé) en Yann Ehrlacher (Dupessey A01) naderen tot op drie punten met nog één wedstrijd in Super Besse voor de boeg. Dubourg won de beide wedstrijden van het weekend. Ehrlacher eindigde op vrijdag derde in finale en deed zaterdag nog een plaatsje beter.

In de klasse Elite won Natan Bihel op vrijdag en was de overwinning op zaterdag voor Jimmy Clairet. Ook in deze klasse is alles nog onbeslist. Clairet leidt met de Peugeot e208 en heeft 14 punten voorsprong op Eddy Benezet.

Onze landgenoot werkte een druk programma af met zijn Audi A1 van Saintéloc Racing. Hij was ingeschreven in Elite Pro èn Elite en blijft zienderogen progressie maken in deze discipline. Op vrijdag eindigde Baert na een spannende strijd met Gérald Fontanel nipt naast het podium in zijn allereerste superfinale in de e-Trophée Andros. In de kleine finale van Elite Pro werd ook een vierde plek behaald. Zaterdag behaalde de Audi-rijder een derde plek in de kleine finale van Elite Pro en een tweede plaats in de kleine finale van Elite.

Zaterdag 29 januari staat de slotwedstrijd in Super Besse op het programma. Daarvoor werd alvast de deelname van Sebastien Loeb bevestigd.

You may also like
E-Trophée Andros: Panis en Fébreau kampioen
Trophée Andros: Dubourg kampioen
Trophée Andros: Dubourg als leider naar slotweekend
Trophée Andros: Dubourg verstevigt leidersplaats