Home > Electric > FE: Porsche Taycan verkozen tot nieuwe safety car

FE: Porsche Taycan verkozen tot nieuwe safety car

Formule E heeft voor het komende FE-seizoen gekozen voor Porsche als leverancier van de safety car. De Porsche Taycan Turbo S zal voor het eerst te zien zijn tijdens het openingsweekend van het wereldkampioenschap in Diriyah op 28 en 29 januari. Wat meteen opvalt aan de livery, is dat alle kleuren van de verschillende teams alsook van de FIA en Formule E erin verwerkt zijn. Dit staat voor het commitment van iedereen binnen het kampioenschap en hun gemeenschappelijke doel over de toekomst van de elektrische motorsport.

Foto’s © FIA Formula E

“We zijn er trots op dat de Formule E deze taak aan een Porsche heeft toevertrouwd – een taak die belangrijk is voor de veiligheid van zijn rijders”, zegt Thomas Laudenbach, Vice President Porsche Motorsport. “Met de Taycan Turbo S als officiële safety car leveren we een belangrijke bijdrage aan de veiligheid op het circuit en onderstrepen we tevens het belang van de Formule E voor Porsche Motorsport. Het onderscheidende design illustreert onze betrokkenheid bij de succesvolle toekomst van deze innovatieve raceserie. Hoewel we rivalen zijn op het circuit, dragen we deze boodschap samen uit naar de wereld. Bovendien hopen we hiermee ook een jongere doelgroep aan te spreken die nog geen autosportfans zijn.”

Ook Formula E CEO, Jamie Reigle is blij met de samenwerking: “De Formule E is verheugd dat de Porsche Taycan Turbo S vanaf seizoen 8 zal fungeren als safety car van het kampioenschap. Hij is het toppunt van elektrisch aangedreven high-performance voertuigen en zal de Formule E-circuits over de hele wereld doen oplichten. Bij het ontwerpen van de Formule E safety car heeft Porsche de kritische veiligheidsfunctie op het circuit opnieuw bedacht om een krachtig symbool te zijn van de toewijding van het kampioenschap aan een geëlektrificeerde toekomst en de eenheid van de deelnemers aan het ABB FIA Formula E World Championship.”

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten