Home > #Hoofdnieuws > FE Diriyah: Nyck de Vries haalt eerste overwinning binnen

FE Diriyah: Nyck de Vries haalt eerste overwinning binnen

De eerste race van seizoen zeven van het ABB Formula E wereldkampioenschap is gewonnen door Nyck de Vries (Mercedes). De Nederlander domineert al het hele weekend en weet nu ook zijn allereerste race te winnen. Zilver en brons zijn voor Edoardo Mortara (Venturi) en Mitch Evans (Jaguar).

Foto’s © FIA Formula E / Mercedes

De Vries kende een goede starte en wist gedurende de hele race de leiding te behouden. Om plaats twee en drie werd duchtig gestreden door Mortara, Evans, Pascal Wehrlein (Porsche) en René Rast (Audi), maar uiteindelijk waren het Mortara en Evans die het podium mogen vervolledigen. Stoffel Vandoorne, die als vijftiende startte, kon buiten beeld opklimmen naar een achtste plek. Hij mag tevens ook de snelste ronde op zijn naam schrijven.

Klas van 2020-2021 © FIA Formula E
Incidenten

Halverwege de race kregen we een eerste safety car toen Sam Bird (Jaguar) en Alex Lynn (Mahindra) tijdens een gevecht in contact kwamen, waarna Lynn spinde en beide rijders frontaal op elkaar inreden. Einde race voor Lynn. Bird wist nog verder te rijden, maar moest twee rondes later toch opgeven. Enkele rondes later moest ook Maximilian Günther (BMW) opgeven. Hij raakte de muur in bocht drie waarna hij de wagen met een platte band moest parkeren. Waardoor de safety car opnieuw de leiding van de Vries mocht overnemen.

Stemmen na de race

Nyck de Vries: “Deze overwinning is een fantastisch gevoel. Het was niet gemakkelijk, maar desondanks is alles goed verlopen dit weekend. Het was een moeilijke race qua energiemanagement, maar ik ben blij dat we deze achter de rug hebben.”

Edoardo Mortara: “Het is fijn om weer te kunnen racen en om op het podium te staan. Venturi is het kleinste team van de grid, dus voor ons is dit een extra grote overwinning vergeleken met andere, grotere teams. Ik ben heel tevreden over mijn race en de inhaalmanoeuvres bij Rast.”

Mitch Evans: “Ik ben in het algemeen tevreden over de race. We hadden een goede pace te pakken en hebben gedaan wat we konden. De kwalificatie van morgen zal moeilijk zijn in groep 1, maar laat ons hopen dat we morgen nog sterker zullen terugkomen.”

Uitslag
Uitslag Diriyah ePrix Round 1 © FIA Formula E

De kwalificaties voor de tweede ronde van het kampioenschap worden morgen gereden om 14u, waarna de race volgt om 18u03.

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten