Home > #Hoofdnieuws > WRC Arctic KP2: Tänak heerst

WRC Arctic KP2: Tänak heerst

De eerste dag van de Arctic Rally Finland zit er op met een tweede passage over de Sarriojärvi proef. Er lag minder sneeuw en ijs en hier en daar kwam het grint al door de ‘gladde’ laag. Wie zich daar niets van aantrok was Ott Tänak. De Est in de Hyundai i20 WRC was onaantastbaar, won beide proeven en leidt de wedstrijd.

Foto: © Hyundai WRC

Indrukwekkend. Dat is de eenvoudige samenvatting van de prestatie van Ott Tänak in de eerste twee proeven van de Arctic Rally Finland. De Est leidt na amper twee proeven met 16,2 seconden bonus op zijn teamgenoot Craig Breen en al 20,4 seconden op Kalle Rovanperrä (Toyota).

Thierry Neuville had een iets minder tweede run in 31 kilometer lange Sarriojärvi, maar blijft vierde op net geen halve minuut van de ex-wereldkampioen Tänak. “Het leek of ik was lek gereden, dus heb ik iets minder gepusht op het einde en ik had last van onderstuur. Ook heb ik bij momenten nog steeds problemen om Martijn te verstaan, ik vat niet altijd goed wat hij zegt. Daar moeten we aan werken.

Achter Neuville volgt Elfyn Evans (Toyota) op 32 seconden, terwijl Teemu Suninen (Ford) zesde is op 34,5 seconden. Pierre-Louis Loubet verloor behoorlijk wat tijd. Opvallend was de vierde tijd in de proef van de jonge WRC-debutant Oliver Solberg (Hyundai). Pierre-Louis Loubet (Hyundai) reed lek.