Home > #Hoofdnieuws > ADAC GT Oschersleben: winst voor Engelhart – Ammermüller

ADAC GT Oschersleben: winst voor Engelhart – Ammermüller

Dit weekend wordt de laatste ADAC GT-manche verreden op het circuit van Oschersleben en het waren titelkandidaten Christian Engelhart en Michael Ammermüller (SSR Performance Porsche GT3 R) die zegevierden na de eerste race.

Foto ©: ADAC GT Masters

Buiten een rode vlag na een kwartier racen door een vloeistoflek van de T3 HRT Motorsport Audi en een brandje op de Zakspeed Mercedes-AMG GT verliep de eerste race op het circuit van Oschersleben vrij rustig. Polesitters Engelhart – Ammermüller reden een zeer consistente race en hun zegekansen kwamen nooit in gevaar. Maro Engel en Luca Stolz, ook nog steeds in de running voor de algemene titel, eindigden tweede in hun Toksport WRT Mercedes-AMG. Raffaele Marciello eindigde met Philip Ellis (HTP Mercedes-AMG) derde, een opsteker voor de Italiaan na een rotseizoen.

Voor de Belgen zat er niet meer in dan een vijftiende (Weerts – Vanthoor, WRT Audi) en negentiende plaats (Niels Lagrange, GRT Grasser Lamborghini). Morgen wordt de allerlaatste race van het seizoen gereden, met nog 3 mogelijke titelkandidaten: Engelhart – Ammermüller (168 punten), van der Linde – Niederhauser (160 punten) en Stolz – Engel (160 punten).

You may also like
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open
GT MASTERS: Jules Gounon naar ZVO Racing
In een notendop: DTM Trophy, ADAC GT, Alpine Europa Cup
ADAC GT Oschersleben: Engelhart – Ammermüller kronen zich tot kampioen