Home > #Hoofdnieuws > ERC Hongarije: Munster derde achter twee WRC-rijders

ERC Hongarije: Munster derde achter twee WRC-rijders

De rally van Hongarije, de vierde manche van het FIA European Rally Championship, is een hoogstaande wedstrijd, met vooraan twee WRC-rijders en op… drie een jonge Belg. Andreas Mikkelsen leidt in zijn Skoda Fabia, voor Craig Breen en Grégoire Munster, beide in een Hyundai i20.

Foto: © FIA ERC

Alexey Lukyanuk klokte op de eerste proef van de namiddag vijf minuten te vroeg in en zag zo alle kansen op de zege in rook opgaan. De Russische Citroën-rijder weet niet of hij de wedstrijd nog verder zal zetten. Breen en Mikkelsen, op hun beurt, verdeelden de proeven deze namiddag onderling, met ieder twee scratches. Dat betekent dat de Noor nu 23,6 seconden bonus op de Ier heeft. Grégoire Munster reed regelmatig en dat resulteert voorlopig in een derde tijd in de tussenstand. vZijn directe concurrenten in het Junior-klassement, Emil Lindholm en Oliver Solberg, kenden geen goede dag. Lindholm verdween uit de wedstrijd in de laatste KP, Oliver Solberg vindt het ritme niet en is pas zesde, achter Herczig (VW Polo) en Llarena (Citroën).

PJM Cracco (Skoda) is voorlopig 22ste, Amaury Molle is vijfde in de RC4-klasse. Morgen volgen nog zeven proeven, vier ’s ochtends en drie in de namiddag.