Home > Circuit > Renault Eurocup: Collet doet wat moet (race1, Imola)

Renault Eurocup: Collet doet wat moet (race1, Imola)

Heel wat foutjes van de rijders, twee safety car periodes en een race waarin het zeer moeilijk inhalen was. Dat vatte de eerste race van het weekend in de Emilia Romagna Grand Prix samen. Caio Collet (R-Ace) deed er zijn voordeel mee.

foto: ©renault sport

Na een tumultueuze start elimineerde Paul Aron (ART) de Spanjaard Vidales (JD Motorsport). Ciao Collet zette snel zijn R-Ace bolide voorbij de Bhaitech machine van poleman Colombo. Na een safety car was het dan weer Saucy (ART) die zich vastreed en een nieuwe safety car noodzaakte. Een foutje van Colombo liet nog toe aan Alex Quinn (Arden) om voorbij Colombo naar de tweede podiumtrede te rijden. Kampioenschapsleider Victor Martins (ART) geraakte niet voorbij de onverzettelijke Colapinto (MP Motorsport) en moest genoegen nemen met een vijfde plaats. Daarmee levert de Fransman 10 punten in op Collet en wordt de titelstrijd opnieuw een klein beetje spannender.

Ugo De Wilde (Arden) kon als een van de weinige rijders een inhaalmaneuver voltooien en ging voorbij de Rus Belov. Uiteindelijk was er voor Ugo een negende plaats weggelegd. Amaury Cordeel haalde voor FA Racing de finish op een 14de plaats.

Morgen is er voor de F1 race nog een kwalificatiesessie en een tweede race.