Home > Rallycross > DIVERS > eWRX: ook met Citroën

eWRX: ook met Citroën

Voor volgend weekend staat een derde double-header op de agenda voor het FIA Wereldkampioenschap rallycross. Dan wordt in Riga, Letland, op zaterdag de vijfde manche verreden en zondag wordt de zesde wedstrijd afgewerkt.

Naast de reguliere Supercars zal ook Projekt E te zien zijn in Riga, een voorsmaakje van het WK Rallycross dat volledig elektrisch gaat. Het debuut van de Projekt E Series was er eind augustus in het Zweedse Höljes en in Letland is er de tweede manche. Daar werd het elektrische project overigens vorig jaar voorgesteld.

In Riga is er het debuut van de Citroën C3 ERX, ontwikkeld door het Oostenrijkse STARD van Manfred Stohl en met steun van Citroën Racing. De Fransman Cyril Raymond, vorig jaar teamgenoot van onze landgenoot Guillaume De Ridder, krijgt de eer de eerste wedstrijd af te werken met deze wagen. Raymond werd in 2016 en 2017 kampioen in de RX2 International Series.

De Let Janis Baumanis zal in zijn thuisland dan weer een Ford Fiesta ERX besturen. Testen met deze wagen deed Baumanis eerder al.

Later deze week mag u van ons uiteraard nog een voorbeschouwing en stand van zaken verwachten van het wereldkampioenschap zelf.

(foto Projekt E)

You may also like
Euro RX: afsluiters op de Nürburgring
WRX: Kristoffersson wint vijfde manche
WRX: Vooruitblik naar Letland
WRX: Enzo Ide in Riga