Home > #Hoofdnieuws > Extreme E: Abt Sportsline en CUPRA samen aan de start

Extreme E: Abt Sportsline en CUPRA samen aan de start

Abt Sportsline en CUPRA, onderdeel van de Seat-groep, hebben vandaag bekend gemaakt dat ook zij zullen deelnemen aan het nieuwe kampioenschap in de autosportwereld, Extreme E. Voor Abt Sportsline is het niet de eerste keer dat ze een kampioenschap mee opstarten. Zij waren er namelijk bij toen het Formule E kampioenschap het licht zag.

(foto © Abt Sportsline / Extreme E)

Met de komst van CUPRA in Extreme E, is ook de eerste automotive constructeur van de serie binnen. WRX- en tweevoudig DTM kampioen, Mattias Ekström, zal voor Abt de mannelijk rijder achter het stuur van de ODYSSEY 21 worden.

“Het voelt een beetje als thuiskomen. Twintig jaar geleden was de DTM een grote uitdaging die we samen overwonnen hebben. Nu is het de hoogste tijd voor een nieuw avontuur – Extreme E. Ik vind het concept ingenieus en ik weet zeker dat we een sterk team hebben samen met CUPRA en ABT”, aldus Ekström.

You may also like
In een notendop: rally
Dakar 2021: Ekström met X-Raid
Extreme E: Rosberg Xtreme in zee met Johan Kristoffersson
E-circuit: CUPRA start eigen simracing series