Home > Electric > Divers > Extreme E: Lewis Hamilton met eigen team

Extreme E: Lewis Hamilton met eigen team

Zesvoudig wereldkampioen Formule 1, Lewis Hamilton, kondigde aan dat hij met X44 zijn eigen team in de Extreme E zal oprichten. Extreme E is een offroad competitie met elektrische SUV’s die in 2021 een kampioenschap in rallyraid stijl zullen afwerken.

(foto’s: extreme e/media)

Voor alle duidelijkheid, Hamilton zal zelf niet achter het stuur kruipen of deel hebben aan de dagelijkse operationele werking van het team maar zal “zijn ervaring in de autosport ter beschikking stellen van het team“. Een luxe adviseur dus…

De Extreme E zal rijden in vijf zeer verschillende omgevingen van ijsvlaktes, over woestijn tot regenwoud, gebergte en kuststreken. Daarmee wil men de aandacht vestigen op de problemen die de natuur er ondervindt als de smeltende ijskappen, de stijgende zeespiegel, ontbossing en woestijnvorming. Naast het lanceren van een bewustwordingscampagne voor klimaataangelegenheden heeft de serie ook een partnerprogramma dat samenwerkt met de lokale gemeenschappen. Er wordt op de grond ook samengewerkt met klimaatexperten van de universiteiten van Oxford en Cambridge Universities. Extreme E wil een voorbeeld zijn van hoe de sport een positieve impact kan hebben op de planeet.

Extreme E is een nieuw, duurzaam initiatief en er van in het begin bij betrokken zijn is een unieke kans. Ik zal door mijn werk bij Mercedes niet actief bij betrokken zijn bij X44 maar het is spannend dat ik een heel andere rol kan spelen in deze nieuwe serie, die aansluit bij mijn visie op duurzaamheid en gelijkheid in de wereld“, aldus Hamilton.

Nog even ter herinnering: de serie gebruikt elektrische SUV, een buizenchassis ODYSSEY 21 van Spark Racing Technology. Die accelereren van 0-100 km/u in 4.5 seconden op hellingen tot 130 graden. De batterijen worden geproduceerd door Williams Advanced Engineering. Alle teams gebruiken dezelfde SUV waar aerodynamische en kosmetische details mogen aan gewijzigd worden. Naast Hamiltons X44 team zien we er ook Chip Ganassi Racing, Andretti United, Abt, HWA, Techeetah, het Spaanse QEV Technologies en het Britse Veloce Racing.