Home > #Hoofdnieuws > FE Berlijn: Günther en da Costa snelste tijdens eerste en tweede vrije trainingen

FE Berlijn: Günther en da Costa snelste tijdens eerste en tweede vrije trainingen

De voorlaatste race van het kampioenschap is begonnen. Vandaag en morgen zal er op een een aangepaste versie van het Berlijn-Tempelhof “stratencircuit” gereden worden. Net zoals in de rest van Europa is het gloeiend heet in Berlijn. Het managen van de batterij wordt dus belangrijker dan ooit.

Tijdens de eerste vrije training is het al meteen duidelijk dat de rondetijden een stuk hoger liggen. Met 6 extra bochten op het circuit is het Maximilian Günter (BMWi) die een tijd van 16.251 neerzet. Maar het veld zit heel dicht bij elkaar. Oliver Rowland (Nissan) was slecht 0.009 seconden trager. En ook Rast (Audi), Frijns (Envision) en da Costa (DS Techeetah) zijn slechts 0.090 seconden trager dan Günther. Vandoorne en d’Ambrosio zetten een vijftiende en negentiende tijd neer.

Kampioen van 2019/20, António Félix da Costa, zette een straffe tijd neer van 1:15.653. Bij Mercedes lijken ze ook hun pace gevonden te hebben. Nyck de Vries staat tweede met 1:15.687 en Stoffel Vandoorne vijfde met 1:15.882. Ook Jérôme d’Ambrosio wist een betere tijd neer te zetten en staat zo veertiende. Toch ook even meegeven dat tijden hier van ondergeschikt belang zijn aangezien de rijders een testprogramma rijden.

De kwalificatie start vandaag om 14u15 en om 19u03 gaan de lichten uit in Berlijn.

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten