Home > #Hoofdnieuws > FIA WEC: ook met Racing Team Nederland

FIA WEC: ook met Racing Team Nederland

Een half jaar na de 6 Hours of Austin in Amerika krijgt het FIA World Endurance Championship 2019/20 eindelijk zijn vervolg: Racing Team Nederland doet komende zaterdag mee aan de 6 Hours of Spa-Francorchamps in België.

Die zesde race van het wereldkampioenschap wordt verreden zonder publiek. Frits van Eerd: “Begrijpelijk, maar wel jammer natuurlijk, vooral omdat in Spa altijd veel Nederlandse toeschouwers komen kijken. Er zal nu op het circuit een heel andere sfeer hangen.” 

Frits racet in België met de Racing Team Nederland Oreca en dat samen met Giedo van der Garde en Job van Uitert, die Nyck de Vries vervangt, omdat Nyck voor Mercedes-Benz mee moet doen aan de Formule E-races in Berlijn. Job verving Nyck ook tijdens de openingsrace in Silverstone, waar Racing Team Nederland voor het eerst een polepositie bemachtigde en ook voor het eerst op het podium stond. Na vijf races, inclusief een overwinning in Fuji (Japan), is het team nog volop in de strijd om een top drie klassering in het WK.

Racing Team Nederland begint morgen in Spa om 16:25 uur met de eerste vrije training, op vrijdag volgen de tweede en de vrije training om 9:30 respectievelijk 14:00 uur, waarna om 18:30 uur de kwalificatiesessie wordt verreden. De race start zaterdag om 13:30 uur. (persbericht + rechtenvrije foto)