Home > #Hoofdnieuws > FE Berlijn: Rowland op pole, drama voor DS Techeetah

FE Berlijn: Rowland op pole, drama voor DS Techeetah

Oliver Rowland (Nissan) zal tijdens de voorlaatste race van het seizoen op pole starten. Het is zijn derde pole positie in de Formule E. De eerste rij wordt aangevuld door Robin Frijns (Envision). De tweede rij is voor Neel Jani (Porsche) en René Rast (Audi). Nieuwkomer Tom Blomqvist wist zich tijdens zijn allereerste Formula E kwalificatie, althans voor Jaguar, meteen door te stoten naar de superpole. Hij start vanop de zesde plaats.

Jérôme d’Ambrosio zal starten vanop de zeventiende plaats. Stoffel Vandoorne vanop de achttiende. Hij leek tijdens de tweede vrije training deze ochtend nochtans voldoende pace te hebben. Heel wat werk aan de winkel voor onze landgenoten.

Vergne (DS Techeetah), da Costa (DS Techeetah), di Grassi (Audi) en Buemi (Nissan) konden zich niet kwalificeren. Ze werden te laat naar buiten gestuurd en konden daardoor niet beginnen aan hun kwalificatieronde. De teams moeten nu bij de FIA toestemming vragen om te mogen starten. De volgorde zal bepaald worden aan de hand van de snelste rondetijden van de vrije trainingen eerder vandaag.

De race start deze avond om 19u03 en is te volgen op Eurosport 1.

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten