Home > #Hoofdnieuws > Formule E Berlijn: Rustige vrije trainingen

Formule E Berlijn: Rustige vrije trainingen

In Berlijn is deze ochtend het slot van het Formule E seizoen begonnen. Op de planning vandaag staan vrije training 1, vrije training 2, de kwalificatie en de race.

In de eerste vrije training, die voortijdig beëindigd werd, was de Brit Oliver Rowland de snelste op het omgekeerde circuit. Hij ontving eerder grid straf van 20 plaatsen voor het wisselen van de omvormer. 8 minuten voor het einde kwam de Jaguar van James Calado tot stilstand op het circuit. Door het geringe aantal marshalls die aanwezig zijn rond het circuit duurde het verwijderen van de wagen langer dan anders. De sessie werd dan ook vroegtijdig stopgezet. Landgenoot Stoffel Vandoorne wist niet beter dan de 14e tijd neer te zetten.

Vrije training 2 starte met het nieuws dat James Calado niet zal rijden in de sessie. Het team van Jaguar moest de batterij van zijn wagen vervangen. De tweede training verliep zonder incidenten. Nyck de Vries zette de snelste tijd neer in zijn Mercedes. Terwijl zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne pas op een 20ste plaats staat. Jérôme d’Ambrosio plaatste de vierde tijd neer voor Mahindra. De teambaas van Mahindra, Dillbagh Gill, is overigens niet aanwezig op het circuit na een eerder positief afgelegde coronatest.

Om 14u gaat de kwalificatie van start. Stoffel zal in de eerste groep starten, d’Ambrosio in de derde. Vanavond om 19u03 gaan we racen!

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E India: alles wat u moet weten voor de race dit weekend