Home > #Hoofdnieuws > Belcar 2020: start seizoen dit weekend!

Belcar 2020: start seizoen dit weekend!

Circuit Zolder heeft van de overheden, in casu de provincie en de gemeente Heusden-Zolder de toelating gekregen om nu zondag één wedstrijd van het Belcar-kampioenschap te organiseren, meteen de opener van het Belgische uithoudingskampioenschap.

Door het hoge aantal stijgingen van COVID-19 in onze regio, werd vorige week de vergunning voor de organisatie van de Zolder Superprix door de plaatselijke overheid ingetrokken. De organisatie van Belcar heeft echter niet stil gezeten. Met veel genoegen kunnen wij u melden dat er nu zondag, 9 augustus, de eerste Belcar race zal verreden worden op Circuit Zolder. Er wordt een beperkt aantal persleden toegelaten. Publiek is helaas nog niet toegelaten”, klink het bij Circuit Zolder. De nieuwe directeur Harry Steegmans is enthousiast dat hij en zijn team dit hebben klaargekregen. “Belcar is back on track, it’s going to be a hot Sunday”, voegde hij er nog aan toe.

Startveld

Er zullen een dikke twee dozijn bolides aan de start verschijnen, waaronder acht prototypes in de Belcar 1-klasse. Het gros van de proto-teams kiest voor de bekende Norma, al zal er allicht ook een Wolf te bewonderen vallen.
 
De Porsche-klasse (Belcar 2) zal opnieuw aantreden met een schitterende bolides uit Stuttgart, terwijl de familie Redant zijn Cayman heeft ingeruild voor een Cup-versie van de ‘Elfer’. Verder ook enkele machines uit de Belgium Racing-stal. Nog meer Belgium Racing in Belcar 3,  waar regerend algemene Belcar-kampioenen Dylan Derdaele en Nicolas Saelens hun Lamborghini SuperTrofeo trouw blijven. Verder worden er bij de zogeheten ‘Belcar Specials’ nog een Lambo, een BMW i8 en een McLaren 720s verwacht.
 
De nieuwe en spectaculaire BMW M2 CS Clubsport  valt met een paar exemplaren te bewonderen in Belcar 5, waar het Beierse Bommetje het onder andere tegen enkele en al even indrukwekkende Audi RS3 LMS zal opnemen. Nog meer BMW-geweld in Belcar 6, al zal daar ook rekening moeten worden gehouden met een Mazda MX-5.
 
Op zaterdagmiddag (16u45) krijgen de proto-, GT- en toerwagen-teams tijdens een vrije testsessie de gelegenheid om de dikke laag stof van hun bolides te blazen, om zo helemaal klaar te zijn voor de kwalificaties op zondagochtend (10u30). Om 14u30 gaat dan – eindelijk! – de eerste race van het Belcar Endurance Championship 2020 van start, om drie uur later te worden afgevlagd.

Ook ander weekend gered

Noteren we dat het Zolder Festival, met de BGDC, de Fun cup, de Porsche Carrera Cup Benelux en Sprint Challenge op 22 en 23 augustus zullen mogen racen op het Limburgse circuit.

Belcar kalender 2020

9 augustus: Belcar Race Day (180’)
4-6 september: Assen DTM (125’ of 180’)
2-4 oktober: American Festival Zolder (180’)
16-18 oktober: Zolder DTM (2 x 120’)
5-8 november: 24 Hours of Zolder

You may also like
American Festival Zolder: zondagnamiddag door de lens van Benny Houbrigts en Joachim Cieters
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen
Zolder 24: de signeersessie door de lens van Roel, Joachim en Benny