Home > #Hoofdnieuws > E-WRX: Shane Van Gisbergen verslaat Timmy Hansen

E-WRX: Shane Van Gisbergen verslaat Timmy Hansen

Op het virtuele Yas Marina Circuit (Abu Dhabi) werd vandaag de eerste van vier manches in de “World RX Esports Series”. Dat kampioenschap wordt afgewerkt via DiRT 2.0.

Allereerst, er was een kleine wijziging vergeleken met de eerste twee standalone wedstrijden van Barcelona en Montalegre. Twintig echte rijders uit diverse autosporttakken werden uitgenodigd en reden hun eigen wedstrijd. Daarnaast was er ook een vorm van “supportwedstrijd” voor tien uitgenodigde gamers. Die laatste groep werkte enkel twee halve finales af alvorens in een finale de winnaar te bepalen. De groep met professionele rijders reed vier heats waarbij de beste tien doorstootten naar de halve finales alvorens de ultieme finale werd afgewerkt met vijf rijders.

Bij de groep van echte rijders was het Shane Van Ginsbergen uit Nieuw Zeeland die het gebeuren domineerde tijdens de kwalificaties. Hij bekroonde dat uiteindelijk met een klinkende overwinning waarbij hij in de finale niemand minder dan de Zweed Timmy Hansen, regerend wereldkampioen rallycross, achter zich liet. Henrik Krogstad legde beslag op de derde plaats. Verder noteerden we ook de deelname van F1-rijder Charles Leclerc die met een Peugeot 208 WRX deelnam en als twaalfde geklasseerd werd na de heats.

Bij de gamers was Quentin Dall’Olmo (Frankrijk) de beste.

De volgende wedstrijd wordt afgewerkt op het circuit van Hell (Noorwegen) en dat op zondag en dat op zondag 21 juni.

You may also like
E-WRX: Timmy Hansen kampioen
E-WRX: Seizoensfinale in Kaapstad
E-WRX: Jonathan Pailler wint in Holjes
E-WRX: Op naar Holjes