Home > Rallycross > DIVERS > E-WRX: Timmy Hansen kampioen

E-WRX: Timmy Hansen kampioen

Vandaag viel het doek over World RX Esports 2020 met een virtueel bezoek aan Kaapstad, Zuid-Afrika. Het Killarney Race Circuit was het decor voor de vierde en laatste manche van het virtuele FIA Wereldkampioenschap rallycross waarvoor het spel DiRT Rally 2.0 van Codemasters werd gebruikt.

Net als eind vorig jaar in het echte kampioenschap maakten we ons in de categorie Pro op voor een gevecht tussen drie rijders met de Zweed Timmy Hansen, de Brit Tom Blomqvist en Hansens broer Kevin. Uiteindelijk bereikten van dit drietal Timmy Hansen en Tom Blomqvist de finale. Kevin moest in zijn halve finale het onderspit delven na enkele stevige duels in de aanvangsfase. In die ultieme finale was het Shane van Gisbergen uit Nieuw Zeeland die uiteindelijk wist te winnen voor Tom Blomqvist en David Perel uit Zuid-Afrika. Timmy Hansen zelf werd uiteindelijk vierde voor de Fransman Jonathan Pailler. Hansen, de regerend wereldkampioen rallycross, had genoeg aan die vierde plek om kampioen te worden met 97 punten. Dat zijn er vier meer dan Tom Blomqvist. Van Gisbergen, die de vorige wedstrijd niet kon deelnemen, wordt derde.

Naast de wedstrijd voor de Pro rijders was er een supportwedstrijd voor de gamers in de categorie Sim. Daar gaat het kampioenschap naar de Fransman Killian Dall’Olmo. Killian verwierf na de halve finale reeds zekerheid over de titel nadat diens broer Quentin in zijn halve finale straftijd kreeg toebedeeld wegens afsnijden van het circuit.

Vanaf nu kan het aftellen beginnen naar de opener van het Wereldkampioenschap rallycross in het Zweedse Höljes tijdens het weekend van 22 en 23 augustus.

E-WRX: Seizoensfinale in Kaapstad
E-WRX: Jonathan Pailler wint in Holjes
E-WRX: Op naar Holjes
E-WRX: Tom Blomqvist wint in Hell