Home > Circuit > Circuit: seizoen van de 308 Racing Cup is geannuleerd

Circuit: seizoen van de 308 Racing Cup is geannuleerd

Het eerste kampioenschap dat volledig wordt geannuleerd is een feit. De 2020 Peugeot 308 Racing Cup is geannuleerd, dat heeft François Wales, directeur Peugeot Sport bekendgemaakt. In de tweede jaarhelft van 2020 kunnen er maar twee races georganiseerd worden en dat is te weinig.

Het coronavirus heeft er nu ook voor gezorgd dat er een eerste kampioenschap volledig wordt geschrapt, de Peugeot 308 Racing Cup in Frankrijk. De zes races die voor komend seizoen gepland stonden, worden allemaal geschrapt.

Sinds 2017 maakte dit kampioenschap deel uit van het FFSA GT. Dit jaar werd er normaal gezien geracet in Nogaro, Spa-Francorchamps, Lédenon, Magny-Cours, Paul-Ricard en Barcelona.

De annulering werd bekendgemaakt door François Wales in een brief aan de deelnemers: “De situatie verandert elke dag en het is daarom niet makkelijk om goede oplossingen aan te bieden. Alle evenementen worden geannuleerd tot minstens midden juli. De situatie kan zeker nog veranderen, veel grote evenementen zoals de 24 uur van Le Mans, Roland Garros, Tour de France zijn al uitgesteld naar september, ook dat is niet zeker. We moeten de situatie aanpakken en harde maatregelen nemen. We besturen dagelijks de scenario’s en onze prioriteit blijft natuurlijk de veiligheid en gezondheid van iedereen. Wij hebben dus het besluit genomen om ons volledige kampioenschap in 2020 te annuleren.”

De teams en rijders zouden het wel tegen elkaar kunnen opnemen tijdens de Rencontres Peugeot Sport in Dijon (19-20 september) en Nogaro (31 oktober – 1 november). “We zoeken naar simpele en goedkope oplossingen zodat de teams toch nog kunnen rijden. We bekijken de mogelijkheden om eventueel deze twee manches op te nemen in de Rencontres Peugeot Sport. We doen ons beste om alles aantrekkelijk te maken voor de teams zodat ze willen racen. In de volgende weken komen we met meer concrete info.”

You may also like
Spa Euro Race 2018: begin van zomerse fun op het circuit
In een notendop: Peugeot 308 Racing Cup
Resultaten voorprogramma 24 Uur
In een notendop: kwalificaties voorprogramma Spa