Home > Circuit > Divers > In een notendop: kwalificaties voorprogramma Spa

In een notendop: kwalificaties voorprogramma Spa

Vandaag in Spa kwamen al verschillende teams in actie. Op het voorprogramma van de 24 Uur staan de Peugeot 308 Racing Cup, de Lamborghini Super Trofeo en de Blanpain GT Sports Club. Daarnaast is er ook nog het Europees kampioenschap Formule 3, zie elders op onze site voor berichtgeving daarover.

Peugeot 308 Racing Cup

In de eerste kwalificaties van de Peugeot 308 Racing Cup was Julien Briche de snelste met 2’33.380, gevolgd door Gaetan Paletou en Nicolas Milan. Onze landgenoten Amaury Richard, Maxime Potty en Matthieu De Robiano werden respectievelijk achtste, negende en tiende.

Potty reed een betere tijd tijdens de tweede kwalificaties, met 2’34.821 eindigde hij vijfde. Matthieu De Robiano werd zesde en Amaury Richard eindigde als laatste. Julien Briche won deze sessie met een beste tijd van 2’33.829. Om 16u40 later vandaag en om 10u20 morgen staan race 1 en race 2 op het programma.

Lamborghini Super Trofeo

Imperiale (Cecotto-Postiglione) was het snelste team met 2’18.768. Na hen kwamen VS Racing (Yuki-Abbate) en Antonelli Motorsport (Grenier-Spinelli). De eerste Belgen zijn Pieter Vanneste en Niels Lagrange op de derde plaats in de Pro-Am categorie. Zij reden voor Leipert een snelste tijd van 2’22.530. Forest Racing van Jan van Uytsel en Raf Vleugels eindigden voorlaatste in hun AM categorie.

Leipert eindigde in de tweede kwalificatieronde als tweede in Pro Am met 2’21.921. Forest Racing eindgde deze keer als derde laatste. Antonelli Motorsport heeft de eerste plaats ingepalmd met 2’20.844. De eerste race van de Super Trofeo start vandaag om 14u25 en morgen om 11u20 begint race 2.

Blancpain GT Sports Club

Perazzini start morgen in de Iron Cup om 9u15 op de pole position. Hij reed voor AF Corse met de #53 Ferrari 488 GT3 de snelste ronde in 2’20.289. AKKA ASP (Pons) eindigde op de eerste overall-plaats met de #72 Mercedes-AMG GT3, daarna kwam Boutsen Ginion (Ojjeh) met de #2 BMW M6 GT3. Onze landgenoot Patrick Van Glabeke was vierde snelst en wordt bekroond met een vierde plaats voor AF Corse in de #488 Ferrari 488 GT3.

Foto © Flavien Duhamel / Peugeot Sport

You may also like
Spa 24: impressie van de eerste testdag
Circuit: Super Trofeo Europa begint op circuit van Misano
Circuit: seizoen van de 308 Racing Cup is geannuleerd
Circuit: kalender Lamborghini Super Trofeo overhoopgehaald