Home > #Hoofdnieuws > Alfa Romeo verbaast met de terugkeer van de Giulia GTA

Alfa Romeo verbaast met de terugkeer van de Giulia GTA

Foto ©: Alfa Romeo

Alfa Romeo mag in 2020 110 kaarsjes uitblazen en dat doet het Italiaanse automerk in stijl. Het merk brengt de Giulia GTA terug tot leven. De GTA was vroeger succesvol in GT-racing en won verschillende races. Er worden twee verschillende versies op de markt gebracht en de voorverkoop begint vandaag.

Alfa Romeo brengt twee verschillende types van de GTA op de markt. Er is de Guilia GTA en de GTAm. De gewone GTA wordt meer gezien als ‘familiewagen’, de GTAm daarentegen is de sportievere versie van de twee. De 540pk sterke en relatief lichte (100kg lichter dan de huidige Quadrifoglio) GTAm gaat in amper 3,6 seconden van 0-100 km/u. De gewone GTA heeft dan weer vier volledige zetels en een lagere achtervleugel. De wagen is een combinatie van elegantie en sportiviteit.

Vanaf vandaag is het ook mogelijk om de wagen in voorverkoop te bestellen, je gaat wel snel moeten zijn want er worden er maar 500 van elke versie gemaakt. Elke klant krijgt een unieke ervaring en daarbovenop uitnodigingen voor een rijcursus in de Accademia di Guida en voor het verjaardagsfeest van Alfa Romeo.

You may also like
Alfa Romeo viert de 60ste verjaardag van ‘Autodelta’ op het circuit tijdens de première van het wereldkampioenschap F1 2023
F1 Spa: drie vragen voor Valtteri Bottas
F1 Bahrein the day after: extatische Ferrari en Haas, Red Bull en McLaren blijven met een kater achter
F1 Bahrein: blije reacties bij Ferrari en Red Bull, Mercedes weer met voeten op de grond