Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: geen herstart voor 11u30!

Total Spa 24: geen herstart voor 11u30!

De editie 2019 van de Total 24 Hours of Spa zal herinnerd worden als een van de kortste uit de geschiedenis. De wedstrijd zal immers bijna zes uur stilgelegd worden omwille van de weersomstandigheden. De officiële mededeling van SRO luidt dat er geen herstart komt voor half 12 deze middag. Volgens Thierry Tassin (WRT) zou er zelfs overlegd worden om pas om half 1 de debatten weer aan te vatten.

Opvallend is dat de eerste drie wagens in de voorlopige rangschikking – de #63 GRT Lamborghini, de #34 Walkenhorst BMW en de #54 Dinamic Porsche – weliswaar vooraan de race zullen hervatten, maar wel hun technische pitstop nog moeten afwerken. De virtuele leider is dus de #72 SMP Ferrari (Aleshin-Rigon-Molina), die het vuur aan de schenen zal gelegd worden door de Mercedes #4 (Black Falcon) en #88 (AKKA ASP).

Dat betekent meteen ook dat alle landgenoten normaal uitgeschakeld zijn voor de overwinning, aangezien Fred Vervisch (#25 Saintéloc Audi) en Bertrand Baguette (#30 Honda) met een ronde achterstand de herstart zullen nemen.

Foto: Tino Jacobs

You may also like
Spa 24: Ferrari duikt als leider de nacht in
Spa 24: WRT Audi aan de leiding na 4 uur
Spa 24: korte regenbui gooit tussenstand overhoop
Spa 24: deze rijders nemen de start