Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: in de voetsporen van een landgenoot: Denis Dupont

Total Spa 24: in de voetsporen van een landgenoot: Denis Dupont

In de aanloop naar de editie 2019 van de Total 24 Hours of Spa bespreken twee landgenoten hun doen en laten tijdens een van de mooiste autosportweekends van het jaar. Denis Dupont (#12 Ombra Racing Lamborghini Huracan GT3) is als eerste aan de beurt…


Beste lezer van Autosportwereld, 

Het zijn spannende dagen: komend weekend sta ik voor het eerst aan de start van de Total 24 Hours of Spa! Vanmorgen was ik dan ook al erg vroeg uit de veren om me richting het circuit van Francorchamps te begeven en daar de laatste voorbereidingen te treffen op het belangrijkste raceweekend van mijn seizoen. Gezien het belang van deze klassieker, heb ik de twee voorbije weken trouwens hard getraind om mijn conditie op peil te houden. Op maandag en dinsdag kon ik vervolgens genieten van een laatste rustmoment.

Woensdag is niet de meest opwindende dag van deze fantastische week. Ik had weinig zin om aan te schuiven, dus zocht ik bij aankomst meteen de kantoren van het pitgebouw op. Daar liet ik mijn volledige race-uitrusting en licentie controleren door onze nationale federatie, een logische verplichting om donderdag aan de trainingen en kwalificaties deel te nemen.

In de namiddag was het de bedoeling om alle mogelijke, resterende details af te handelen, om zodoende mijn hoofd vrij te maken voor de actie op donderdag. Naast enkele laatste beraadslagingen met het team, heb ik nogmaals mijn zitje getest, de radioverbinding gecheckt, mijn drinktube schoongemaakt en samen met de drie andere rijders – Corey Lewis, Stefano Gattuso en Dean Stoneman op de #12 Lamborghini Huracan van Ombra Racing – de achteruitkijkspiegels afgesteld.

De Lamborghini van Denis Dupont nam op dinsdag deel aan de Bronze Test met de Amerikaan Corey Lewis

Uiteraard neemt dat niet de volledige dag in beslag. Om de tijd te doden, heb ik een film gekeken in de vrachtwagen van het team, in afwachting van de parade. Omdat het mijn eerste deelname is aan de grootste Belgische etmaalrace, had ik het team gevraagd om de auto te besturen richting Spa. Het werd een onvergetelijke ervaring, met duizenden supporters langs de weg en een prachtig decor voor een autosportevenement. Leuk detail: dit jaar stond er een flitspaal gemonteerd in de afdaling naar het centrum, maar ik vrees dat ik niet snel genoeg reed…

Nadat mijn wagen op zijn plek was geparkeerd, werd er een signeersessie georganiseerd, gevolgd door de verplichte rijdersbriefing in het casino. Aangezien mijn hotel zich in Spa bevindt, heeft een teamlid de auto teruggereden naar het circuit. Ikzelf maak vanavond tot slot nog wat enveloppes klaar voor enkele partners die me de komende dagen komen ondersteunen, om daarna vroeg onder de wol te kruipen. Ik wil in topvorm zijn voor mijn debuut in de 24 Uur van Francorchamps!

Foto’s: Tino Jacobs

You may also like
Spa 24: Ferrari duikt als leider de nacht in
Spa 24: WRT Audi aan de leiding na 4 uur
Spa 24: korte regenbui gooit tussenstand overhoop
Spa 24: deze rijders nemen de start