Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: Am Cup-auto vooraan in Pre-Qualifying, Belgen hinken achterop

Total Spa 24: Am Cup-auto vooraan in Pre-Qualifying, Belgen hinken achterop

De Pre Qualifying-sessie voor de 71ste editie van de Total 24 Hours of Spa was geenszins te vergelijken met wat er zich tijdens de vrije trainingen heeft afgespeeld. De beste prestatie kwam verrassend op naam van Patrick Kujala (#77 Lamborghini Huracan – Barwell Motorsport), de wegkapitein op een van de Am Cup-wagens. De #999 Mercedes van Gruppe M Racing (Auer-Buhk-Götz) was de snelste wagen uit de Pro Cup.

Mercedes was de sterkste Pro-wagen

Ondanks de tropische weersomstandigheden vonden enkele regenwolken de weg naar het circuit van Spa-Francorchamps. De lichte regenval had echter geen invloed op de rondetijden van de GT3-bolides: de 2:20.123 van de Finse Lamborghini-rijder, teamgenoot van Adrian Amstutz, Leo Matchitski en Richard Abra, was maar net iets trager dan de rondetijd van Laurens Vanthoor deze middag.

Over landgenoten gesproken: de zwart-geel-rode delegatie bevond zich een stuk verderop tijdens de Pre-Qualifying, aangezien Charles Weerts (#10 WRT Audi R8 LMS) geen enkele andere landgenoot voor zich moest dulden. Voor Frédéric Vervisch verliep de sessie zelfs dramatisch: zijn Audi R8 LMS van Saintéloc Racing kende een probleem met de kabelboom en liet geen enkele rondetijd noteren.

Sandy Mitchell, Jordan Witt en James Pull stuurden de andere Lamborghini van Barwell Motorsport naar de eerste plek in de Silver Cup. De Pro-Am Cup werd gedomineerd door de #52 AF Corse Ferrari 488 GT3 van onze landgenoot Louis Machiels, Niek Hommerson, Toni Vilander en Andrea Bertolini, al kwam de zwarte Ferrari niet verder dan de 26ste plek algemeen.

Vanaf 20 uur vanavond wordt een groot deel van de startgrid bepaald. De top 20 uit de reguliere kwalificatiesessie, die bestaat uit vier delen van een kwartier, betwist morgenavond de Super Pole.

Louis Machiels maakte zijn favorietenrol in Pro-Am waar tijdens de Pre-Qualifying

Foto’s: Tino Jacobs

You may also like
Spa 24: Ferrari duikt als leider de nacht in
Spa 24: WRT Audi aan de leiding na 4 uur
Spa 24: korte regenbui gooit tussenstand overhoop
Spa 24: deze rijders nemen de start