Home > Circuit > Total Spa 24: Louis Machiels tweede in Bronze Test

Total Spa 24: Louis Machiels tweede in Bronze Test

Dinsdag staat tijdens de Total 24 Hours of Spa gebruikelijk in het teken van de Bronze Test, een voorbereidende testsessie voor rijders met het bronzen statuut – de pure amateurrijders dus – of rijders uit de Silver-categorie zonder ervaring op het circuit van Spa-Francorchamps.

Louis Machiels, samen met zijn teamgenoten Niek Hommerson, Andrea Bertolini en Toni Vilander een van de favorieten voor de zege in Pro-Am, begon op een uitstekende manier aan de 71ste editie door op dinsdagnamiddag de tweede rondetijd te realiseren. De #52 AF Corse Ferrari 488 GT3 was amper een halve tiende trager dan de #74 Ram Racing Mercedes-AMG GT3 van Remon Vos, Darren Burke, Christiaan Frankenhout en Tom Onslow-Cole.

De beste auto uit de Am Cup kwam op de derde plek terecht, dankzij de prestatie van de #29 Raton Racing by Target Lamborghini Huracan GT3 van Stefano Constantini, Antonio Forne Tomas, Christoph Lenz en Alberto Di Folco.

De #12 Ombra Racing Lamborghini van onze landgenoot Denis Dupont was de beste Silver Cup-deelnemer op de zesde plek.

Bernard Delhez reed met zijn #23 Tech 1 Racing Lexus naar de negentiende plaats. Pierre-Yves Paque werd met zijn #26 Audi R8 LMS van Saintéloc Racing laatste. ‘Herbie’, de enige auto bestuurd door een uitsluitend Belgisch viertal, reed naar de 23ste tijd en versloeg maar liefst vijf rasechte GT3-bolides.

Voor de Total 24 Hours of Spa begint de actie pas opnieuw op donderdagochtend, maar morgenavond is er uiteraard de populaire parade in het centrum van Spa.

Foto: Tino Jacobs

You may also like
Spa 24: Ferrari duikt als leider de nacht in
Spa 24: WRT Audi aan de leiding na 4 uur
Spa 24: korte regenbui gooit tussenstand overhoop
Spa 24: deze rijders nemen de start