Home > Rally > ERC > ERC Polen: Lukyanuk opent sterk

ERC Polen: Lukyanuk opent sterk

Een indrukwekkende start van de Rally van Polen voor de Rus Alexey Lukyanuk. Met de Citroën C3 R5 staat hij na drie proeven dominant aan de leiding.

Alle toprijders van het EK Rally kozen in de Rally van Polen een zo laag mogelijke startpositie. Filip Mareš maakte gebruik van zijn besttijd in de kwalificatiesessie en koos voor de allerlaatste positie. Hij ging dus laatst van iedereen de baan op.

Gisteren was er de showproef in de Mikołajki Arena, een korte proef gewonnen door Huttunen (Hyundai i20 R5) zonder veel belang voor de rangschikking. Vanochtend ging het dan in alle ernst van start met de eerste van twee lussen die elk vier proeven tellen. De Rus Lukyanuk (Citroën C3 R5) trok onmiddellijk hard van leer met drie opeenvolgende besttijden en heeft nu al een voorsprong van 25 seconden op Huttunen en 31 seconden op Mares.

Munster maakt kilometers

Grégoire Munster houdt stand op een 27ste plaats algemeen met de ADAC Opel Adam R2. Dat levert hem voorlopig een 9de plaats (8ste bij de Juniors) op in de ERC3 klassering waar de Noor Furuseth leidt op een Peugeot 208 R2.

(foto:fiaerc.com)

You may also like
ERC: Kopecky wint boeiende Barum Rally
ERC: Gryazin snelst in kwalificatie Rome
ERC: Munster hoopt op goed resultaat in Rome
ERC Polen: Lukyanuk dominant