Home > Rally > ERC > ERC: Munster hoopt op goed resultaat in Rome

ERC: Munster hoopt op goed resultaat in Rome

De “Rally di Roma Capitale” zit in de kalender van het EK Rally sedert 2013 en werd een onmiddellijk succes. Als blikvanger is er uiteraard de spectaculaire showproef doorheen het centrum van Rome rond het “Palazzio della Civiltà del Lavoro” in het Europese district. De rest van de rally gaat over asfaltwegen ten oosten en zuidoosten van de Italiaanse hoofdstad.

Het wordt een mooie deelnemerslijst voor Rome. Naast kampioenschapsleider Lukasz Habaj (Fabia R5) en regerend kampioen en uitdager Alexey Lukyanuk (Citroen C3 R5) zijn alle protagonisten aanwezig met Chris Ingram, Martins Sesks en Nikolai Gryazin met Skoda Fabia R5. Nog voor het Tsjechische merk hoopt spektakelman Filip Mares er bij te zijn na zijn crash in Polen. Naast kopman Lukyanuk zien we bij de Citroën troepen nog de Italiaanse oudgediende Luca Rossetti en de Spaanse Emma Falcon, en misschien is het ook nog even opletten voor Hiroki Arai. De Japanner heeft zijn zinnen gezet op een goed resultaat in deze asfaltrally. Volkswagen rekent op de Hongaar Norbert Herczig, de Tsjech Vojtech Stajf en Von Thurn und Taxis, die allen een Polo R5 in handen krijgen. Een leuke toevoeging aan het deelnemersveld is Umberto Scandola op de Hyundai i20 R5. De Italiaan is tweevoudig winnaar in Rome en wordt zoals steeds bijgestaan door co Guido D’Amore!

Munster: meer vertrouwd met rally op asfalt

Voor Grégoire Munster en het ADAC Opel Rallye Junior Team ligt het belang bij de ERC 3 categorie en de R2 wagens. Munster komt aan de start gesterkt door zijn zege in de Rally van Luxemburg en door de vooruitgang die hij maakte in de Rally van Polen.
Onze opgave in Polen was een teleurstelling. De Rally van Rome is uiteraard iets helemaal anders. Een uitdagende rally op asfalt, iets waar ik veel meer ervaring mee heb. Nadat ik op de Canarische Eilanden als vierde eindigde, is mijn doel in Rome om op zijn minst even goed te doen of beter. Het ADAC Opel Rallye Junior Team en onze ADAM R2 zijn zeker in staat om dit doel te halen, ook al is de competitie in de klasse ERC3 Junior ongelooflijk hard”, aldus de Belg.

De Rally van Rome begint met de kwalificatiesessie en de shakedown op vrijdag 19 juli en eindigt op zondagavond 21 juli met de dubbele superstage in de Arena van het havenplaatsje Ostia.

(foto: fiaerc.com)

You may also like
ERC: Kopecky wint boeiende Barum Rally
ERC: Gryazin snelst in kwalificatie Rome
ERC Polen: Lukyanuk dominant
ERC Polen: Lukyanuk opent sterk