Home > Rally > ERC > ERC Polen: Abarth Rally Cup in zijn habitat!

ERC Polen: Abarth Rally Cup in zijn habitat!

De 76ste Rally van Polen is het derde evenement in de Abarth Rally Cup 2019. De Abarth 124 rally zal zich moeten bewijzen op de moeilijke wegen van de Poolse Rally, een van de meest traditionele internationale rally’s, die het merk met de schorpioen meermaals won.

De Italiaan Andrea Nucita met de Roemeen Alina Pop in de Abarth 124 rally van het Bernini Rally Team en de Polen Dariusz Polonski en Lukasz Sitek van het Rallytechnology Team. Slechts twee ingeschreven wagens in de Abarth Rally Cup, het monomerkkampioenschap voor de Abarth 124 rally. Maar daar gaat het natuurlijk niet om. Voor het bekende Italiaanse merk is het zaak van de wagen te kunnen meten tegen de omstandigheden en om binnen ERC2, de klasse voorbehouden aan de productiewagens, de concurrentie te verslaan!

Driemaal won een Abarth deze rally van Polen, een van de meest traditionele internationale races. De eerste editie werd immers al in 1921 gereden. De Fiat 124 Spider Abarth won in 1972, 1973 en 1975. Ook in 1979 ging de zege naar een Abarth, de 131. Vorig jaar oogstte de Italiaan Simone Tempestini heel wat succes in deze race door met de Abarth 124 rally van het Bernini Rally Team de R-GT-klasse op zijn naam te schrijven.

Dit jaar ziet de route van de Poolse Rally er anders uit dan in 2018. De organisatoren opteerden voor snelle zandwegen, die veel gemeen hebben met de wegen van de Liepaja Rally, waar de gemiddelde snelheid meer dan 100 km/u bedraagt. In die omstandigheden zullen de fabelachtige balans en tractie van de spider optimaal tot hun recht komen, want voor de versie van 2019 werd een specifieke grindset ontwikkeld.

Managementwissel aan de top voor Abarth

De Rally van Polen wordt ook de laatste race voor Giovanni Bernacchini, sportief directeur van het merk Abarth. Bernacchini zal zijn positie verlaten nadat hij zijn sportieve doelstellingen heeft bereikt. Luca Napolitano, Hoofd EMEA voor de merken Fiat en Abarth, heeft niets dan lof voor Bernacchini: “Ik wil Giovanni bedanken voor de steun die hij ons raceproject heeft geboden met zijn internationale ervaring en voor het bereiken van de doelstellingen die we in het begin van de samenwerking hadden opgesteld: een leidersrol in het ERC-kampioenschap, de prestaties en betrouwbaarheid van de 124 rally bewijzen in diverse Europese landen (meer dan veertig internationale successen) en de FIA R-GT Cup, en zo bijdragen tot de ontwikkeling van de merkwaarde.

Giovanni Bernacchini: “De Rally van Polen ligt me na aan het hart en daarom heb ik deze wedstrijd gekozen om een punt te zetten achter iets dat ik als een erg positieve ervaring beschouw. Abarth betekent heel wat voor mij: ik begon mijn carrière als copiloot in de Fiat Abarth Cinquecento Trophy en kreeg er de kans om naam te maken en een professional te worden. Vandaag, nadat ik mijn doelstellingen heb bereikt, keer ik terug naar mijn familie, vol dankbaarheid voor de weg die ik samen met Abarth en Luca Napolitano heb afgelegd”.

(persbericht)

De stand in de Abarth Rally Cup na de Liepaja Rally: 1. Nucita (ITA) 37; 2. Polonski-Sitek (POL) 33; 3. Monarri-Chamorro (SPA) 25; 4. Garcia Perez-Diaz Negrin (SPA) 18; 5.  Nitišs-Kulšs (LVA) 15.

You may also like
ERC: de Abarth Rally Cup rijdt in eigen land de rally van Rome.
ERC: Abarth Rally Cup 2019 maakt opgemerkt debuut
ERC: hier is de Abarth Rally Cup