Home > Rally > BRC > BRC Ypres: reacties na de ochtendlus op zaterdag

BRC Ypres: reacties na de ochtendlus op zaterdag

Na een bloedhete ochtendlus konden de rijders even uitblazen in het servicepark. Ze gaven tegelijk even hun mening over de afgelopen proeven.

Craig Breen: “Deze ochtend verliep opnieuw perfect voor ons. Op de eerste proef, Dikkebus, ging ik meteen voluit om een mogelijke aanval van Kevin of Kris te counteren. Daarna probeerde ik te controleren, al blijft dat natuurlijk relatief in Ieper. Een lekke band of een gemiste bocht, hier kan het overal. Ook het weer speelt nog een factor, dus we moeten attent blijven.”

Kevin Abbring: “De ochtendlus verliep wat moeilijk voor mij. Iedere proef hebben we gezocht naar de juiste bandendruk, want ik had weinig tot geen grip vandaag. Zeker in proef twee voelde ik mij niet goed. Ik dacht er nog veel meer tijd te verliezen. Stilaan moet ik gaan aanvaarden dat Breen superieur is dit weekend, maar achteroverleunen gaan we zeker niet doen.”

Kris Princen: “Ik vind dat we een goede lus afgewerkt hebben. Het was hier en daar wat zoeken naar grip door de warmte in de banden, maar we konden onze positie wel vasthouden. Met een koelvest probeer ik me wat af te koelen, maar het blijft ontzettend warm in de wagen. Als ik naar de stand kijk, kan er zeker nog iets voor ons. Kevin inhalen is geen must, maar we gaan hem zeker onder druk blijven zetten.”

Freddy Loix: “Ik kan opnieuw tevreden zijn vandaag. Het absolute topritme halen we niet, maar dat is ook niet mijn ambitie. Ik wil zo zuiver mogelijk door iedere proef raken, zonder echt risico’s te nemen. Hier en daar blijft het oppassen, maar op dit moment staan we er goed voor.”

PJM Cracco: “Ik beleef voorlopig veel plezier aan deze Rally van Ieper. Ons tempo is zeer goed en ook in de rangschikking staan we mooi tussen de mensen. Deze morgen werd het even warm toen ik na een jump moest corrigeren, maar gelukkig was er voldoende ruimte. Met de toppers kan ik me natuurlijk niet vergelijken, maar we draaien tijden rond die van Vincent Verschueren, wat goed is voor mij. Ik heb me in de wagen nog maar zelden beter gevoeld.”

Kevin Demaerschalk: “Door een lek deze ochtend verloren we veel tijd. Ik weet nog niet wat er precies stuk is, maar het is natuurlijk zeer spijtig. We haden een goed ritme te pakken en stond op een mooie plaats in het klassement.”

You may also like
Rally: Officieel – Renties Ypres Rally Belgium geannuleerd
Ypres Rally: de andere winnaars…
BRC Ypres: galerij op zaterdag
Ypres Rally: de eerste dag in beeld