Home > #Hoofdnieuws > DTM Zolder: the boys are back in town

DTM Zolder: the boys are back in town

De DTM legendes komen naar Zolder! Na 35 jaar en 38 verschillende racetracks komen de Tourenwagen Classics terug naar de bakermat van DTM, Circuit Zolder. Om de comeback extra speciaal te maken, heeft het Circuit DTM-legendes weten te strikken.

Enkele BMW-toppers van in de beginjaren zullen afzakken naar het Limburgse racecircuit en komen tijdens het DTM-weekend hun gloriedagen herbeleven. Met de komst van de Tourenwagen Classics zullen dus alle legendes en originele wagens aanwezig zijn in Zolder én meerijden in deze serie.

DTM-legendes komen naar Zolder

Van de 412 piloten die ooit deelnamen zijn er 22 kampioen geweest. Één van die kampioenen is de Belgische DTM-trots Eric van de Poele. Hij won als junior de DTM competitie in 1987 met een BMW M3. Zijn teamgenoot, Marc Hessel, heeft in datzelfde jaar meerdere koersen gewonnen maar moest uiteindelijk van de Poele laten voorgaan op het podium. Zowel van de Poele als Hessel zullen aanwezig zijn in mei. In 1984 was Circuit Zolder de locatie van de allereerste DTM race ooit. De winnaar van die race, Harald Grohs, zal er op 17-19 mei ook bij zijn.

Andere aanwezigen zijn:

• Kris Nissen (ex Unitron und Schnitzer) was een BMW fabriekspiloot. Na een zwaar ongeval in Japan, bewees Nissen zijn talent en kwam terug aan de top in de DTM.
• Otto Rensing (ex Diebels M3) versloeg Schumacher in een F3-kampioenschap en kwam daarna in de DTM terecht.
• Alexander Burgstaller (ex DTM Tic Tac M3) is vooral gekend door zijn populaire wagen. De fluogroene BMW met witte tictac’s is één van de meest legendarische DTM-auto’s aller tijden.
• De broer en vader van DTM-kampioen Marco Wittmann komen ook aan de start. Met een originale wagen, de ex Dieter Quester M3, wordt het ongetwijfeld een spektakel.
• Naast de oude kampioenen en de andere speciale gasten, verwacht Circuit Zolder ook zo’n 20 originele DTM auto’s.

(persbericht)

You may also like
In een notendop: GT en DTM
DTM Nürburgring: Müller slaat terug
In een notendop: DTM en ADAC GT
In een notendop: ADAC GT en DTM