Home > #Hoofdnieuws > GT4: Benjamin Lessennes met McLaren in GT4 European Series

GT4: Benjamin Lessennes met McLaren in GT4 European Series

Benjamin Lessennes neemt dit jaar deel aan de GT4 European Series, aan het stuur van een McLaren 570s GT4 van Équipe Verschuur. Vorig jaar maakte hij bij zijn debuut in de wereldbeker voor toerwagens (FIA WTCR) al indruk, en nu maakt hij zich op voor een nieuwe uitdaging.

Lessennes is dolgelukkig met deze overstap. “Sinds ik de switch maakte van het karten naar de autosport heb ik me toegelegd op races voor toerismewagens”, stelt de TCR Benelux-kampioen van 2017. “Nu krijg ik echter een uitstekende gelegenheid om met een GT-bolide te rijden en samen te werken met een heel prestigieuze constructeur. Dat wordt een heel nieuwe ervaring voor mij. De GT4 European Series staat hoog aangeschreven en is ook van hoog niveau.”

Belangrijke stap

De Portugees Tiago Monteiro, sinds juli manager van de jonge Belg, beschouwt deze nieuwe stap in de carrière van zijn jonge pupil als veelbelovend. “Het is voor hem een uitstekende gelegenheid om te tonen hoe snel en polyvalent hij wel is”, bevestigt de ex-F1-rijder. “Na zijn opmerkelijke mondiaal debuut vorig jaar, zal hij dit jaar voor de bevestiging moeten zorgen in wat een van de meest populaire categorieën van de moderne autosport is.”

 “In deze tijden moeten professionele rijders zich in gelijk welke auto kunnen bewijzen, en in staat zijn om van het ene naar het andere kampioenschap over te stappen. Met een GT4 racen wordt dus een belangrijke stap voor hem!”

Open voor nieuwe voorstellen

De GT4 European Series bestaat uit zes manches, met een start half april in Monza en een finale op 1 september op de Nürburgring. Ondertussen trekt Lessennes ook naar Brands Hatch (4 en 5 mei), Circuit Paul Ricard (1 en 2 juni), Misano (29 en 30 juni) en Zandvoort (13 en 14 juli).

“Dit wordt uiteraard het belangrijkste programma van mijn seizoen”, stelt de 19-jarige piloot uit Namen. “Maar iedereen die me een beetje kent, weet dat ik zoveel mogelijk wil rijden. Samen met Tiago en mijn entourage staan we dus open voor elk voorstel.”

You may also like
Spa 24: de Boutsen Ginion BMW van Peter Halley
Tiago Monteiro wordt manager van Benjamin Lessennes
Is Benjamin Lessennes op weg naar podiumplaats in WTCR?
Volkswagen en Hyundai veroveren zege op Hungaroring met topprestatie Lessennes