Home > #Hoofdnieuws > Is Benjamin Lessennes op weg naar podiumplaats in WTCR?

Is Benjamin Lessennes op weg naar podiumplaats in WTCR?

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Dat het een topweekend was voor Frédéric Vervisch, met een derde en een tweede plaats dit weekend op de Nürburgring, is duidelijk. Naast Vervisch reed ook Benjamin Lessennes een geweldige derde race dit weekend in WTCR. Hij behaalde er de vierde plaats met zijn Boutsen Ginion Honda Civic Type R, zijn beste resultaat tot nog toe. En dat als jongste piloot in het pak…

“De jongste zijn heeft voor- en nadelen. Het is natuurlijk leuk om elke race te vechten met ervaren piloten als jongeling, maar ik heb amper ervaring met de circuits waar zij dat wel hebben. Dat maakt het heel moeilijk voor mij, maar ik probeer snel te leren”, aldus het 18-jarige toptalent.

Onverwachts in WTCR

Het was aanvankelijk niet de bedoeling dat hij het seizoen zou starten in WTCR. Zijn teamgenoot Monteiro zou zijn wagen bemannen, maar de Portugees moest na een zware crash vorig jaar tijdens de testdag van WTCC in Barcelona zijn zitje afstaan. Hij hield er onder meer problemen met zijn zicht aan over.

Als derde piloot voor Boutsen Ginion Racing zag het er voor de start van het seizoen al uit dat ik Monteiro zou vervangen. Hij is nog steeds aan het revalideren. Het gaat elke week beter met hem, maar niemand weet hoe lang hij nog out zal zijn. Of ik het volledige seizoen zal uitrijden, weet ik dus nog niet…”

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/05/Benjamin-Lessennes-WTCR-Honda-Boutsen-Ginion-Racing-Nürburgring.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Elke week een plaats dichter

Over de prestaties van zijn landgenoten is Lessennes enkel positief: “Na het topweekend van Frédéric Vervisch is het duidelijk dat de Audi er nu klaar voor is. De resultaten van Denis Dupont zullen ook nog wel komen, ik weet hoe moeilijk het is om te rijden op circuits die je amper kent… Het heeft soms wat tijd nodig!”  

“Vandaag werd ik vierde, dat is mijn beste raceresultaat tot nu toe. In de tweede race ging ik eraf na een aanrijding, maar het resultaat in race drie maakt dat goed. Vorige keer was ik vijfde in Hongarije, nu vierde op de Nürburgring, wie weet word ik in Zandvoort wel derde…”, fantaseert Lessennes. “Het is natuurlijk een droom om eerste te worden, maar ik wil eerst naar een podiumplaats rijden voor ik daar mijn zinnen op zet”, besluit hij.

Foto’s © WTCR

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Daytona 24: welke lessen trekken de constructeurs na de eerste race van het nieuwe tijdperk?
Spa 24: de Boutsen Ginion BMW van Peter Halley
WTCR Slovakiaring: Berthon het snelst in kwalificaties
WTCR Slovakiaring: druk weekend voor Gilles Magnus