Home > #Hoofdnieuws > Tiago Monteiro wordt manager van Benjamin Lessennes

Tiago Monteiro wordt manager van Benjamin Lessennes

Benjamin Lessennes is ontegensprekelijk de revelatie van het seizoensbegin van de FIA WTCR (de wereldbeker voor toerwagens). Net na zijn 19de verjaardag wist de kampioen van de TCR Benelux 2017 een buitenkans met beide handen te grijpen, toen hem werd gevraagd de na zijn ongeval van vorig jaar herstellende Tiago Monteiro te vervangen.

n het stuur van de Honda Civic Type-R TCR van Boutsen Ginion Racing toonde de jonge Belg zich uiterst snel. In een ultracompetitief kampioenschap, waar de ervaring een belangrijke rol speelt, wist de jongste rijder van het pak zich meerdere keren tussen de sterren van de discipline te mengen, goed voor enkele top-5 resultaten.
Dat Benjamin zo snel vooruitgang wist te boeken, is deels te danken aan… Tiago Monteiro, die de Namenaar met raad en daad bijstaat. De Portugees nam Benjamin van bij de start van het seizoen onder zijn vleugels en heeft nu beslist een stap verder te gaan door hem ook op te nemen in zijn managementbedrijf, Skywalker Racing Management.

“Sinds begin dit jaar is het een absoluut plezier om met Benjamin samen te werken”, stelt de ex-F1-rijder, nu officieel ambassadeur voor Honda. “Hij is snel, intelligent en heeft alles wat er nodig is om een professionele rijder te worden. Ik had hem al ontmoet in 2016, toen ik wat races in de TCR Benelux afwerkte en hij zijn debuut in de autosport maakte, en toen al maakte hij indruk door zijn snelheid. Dit jaar legde hij de lat nog wat hoger, en bewees hij één van de sterren van morgen te zijn. Het is een fantastische ervaring om van bij de start bij de carrière van jonge en getalenteerde rijders betrokken te zijn. Ons doel is ze te helpen de beste in hun specialiteit te worden en ze richting een lange professionele carrière te begeleiden. Daarom heet ik Benjamin dan ook graag welkom in de Skywalker-familie.”

De ‘jonge blonde rijder met zware voet’, die in volle voorbereiding is op de zesde manche van de FIA WTCR op de Slovakiaring, is uiteraard heel verheugd. “Ik kan Tiago nooit genoeg bedanken voor alles wat hij me sinds het begin van het seizoen heeft geleerd”, stelt Benjamin. “En het vertrouwen dat hij nu toont om via Skywalker Racing Management mijn manager te worden is een ware eer. Ik heb altijd een professionele rijder willen worden, dit is opnieuw een stap hoger in mijn carrière. Ik wil dan ook iedereen die me in mijn loopbaan heeft geholpen bedanken. Ik kan niet iedereen oplijsten, maar ik denk bijvoorbeeld aan de familie Verdaasdonk en VDK Racing, die me in het karten heel veel hebben geholpen, maar ook en vooral aan Olivier Lainé en Olivia Boutsen. Dank aan allen om in mij te geloven, toen en nu. Het team Boutsen Ginion Racing is ondertussen mijn familie geworden. Zonder hen was ik hier nooit geraakt! In mijn ontwikkeling als rijder heb ik van Olivier zoveel opgestoken… Ik reken op hem en op het hele team – die me steeds een perfecte wagen ter beschikking hebben gesteld – om samen verder te evolueren. Ik besef terdege dat het lastigste nog moet komen, maar ik ben ontzettend gemotiveerd!”

(persbericht/Foto: David Noels)

You may also like
WTCR Portugal: zeges voor Ehrlacher en Tassi
Spa 24: de Boutsen Ginion BMW van Peter Halley
In een notendop: GT World en FIA WTCR
In een notendop: WTCR, DTM en ADAC GT