Home > VAS > Rittensport > VAS: Leeuwenrit is eerste Classic 2019

VAS: Leeuwenrit is eerste Classic 2019

De Leeuwenrit gaat op zaterdag 2 maart voor de tweede maal door als “Classic”, maar dan volgens het principe “the easy way”.

De wedstrijd wordt de openingsmanche van het regionale VAS Classic kampioenschap. De officiële deelnemerslijst is op het moment van schrijven nog niet bekend gemaakt maar er mag worden aangenomen dat alle protagonisten in de discipline aanwezig zullen zijn.

De Verenigde Rittensporters besloten om met de Leeuwenrit het gat te vullen tussen de pure rittensport en de Classic. Initiatiefnemer Nick Vanoverschelde gaat dan ook uit van een “vereenvoudigde” versie van een Classic. “Geen ingewikkelde zaken”, vertelde hij vooraf. “Er worden enkel gestileerde bol-pijl en ingetekende lijn op kaartfragmenten gebruikt. Hopelijk kunnen we de deelnemers volgende week plezieren met een mooie rit.”

Een weekje voor de rit, staat de teller van het aantal inschrijvingen op 59, een goed deelnemersveld dus. Zij zullen een rit afwerken van ongeveer 170 kilometer lang, met start en aankomst in Deerlijk. De rit wordt ingedeeld in twee delen, met een tussenstop is in “De Meerschblomme” te Avelgem.

Deel 1 (110 km) werd berekend op een gemiddelde snelheid van 33 km/u en deel 2 (60 km) aan een gemiddelde snelheid van 30 km/u, de regelmatigheidstrajecten worden afgelegd aan respectievelijk 36 km/u en 33 km/u. Er zijn 17 tijdscontroles (TK posten) en 5 regelmatigheidstrajecten (RT’s).

Gestart wordt er zaterdag 2 maart vanaf 16u vanuit Buurthuis De Wieke op het Wiekeplein in Deerlijk. Voor de geïnteresseerden en de fans zullen er vanaf donderdag publiekspunten worden bekend gemaakt op de website van de organisatie: http://www.verenigderittensporters.net  

You may also like
VAS: 6 Uren Noorderkempen voor Holemans- Van den Wyngaert
VAS: TRT zet Tienen weer op autosportkaart
VAS: 360′ van de Suikerstreek, nieuw op de kalender
VAS terugblik: Molen Classic