Home > VAS > Rallycross > VAS: regionale rallycross opnieuw van start

VAS: regionale rallycross opnieuw van start

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Het was een lange winterpauze voor de deelnemers aan het regionale VAS rallycrosskampioenschap. Liefst vijf maanden liggen er tussen de laatste meters van het seizoen 2018 en de start van het nieuwe seizoen volgend weekend.

Kampioen Didier Dexters zal volgend seizoen zijn titel verdedigen in de klasse A (-1600cc). Hij zal er moeten strijden tegen o.a. Rens Van der Linde, oudgediende Jacky Simons en autocrosser Wouter Desender, Andy Leysen vierde vorig jaar zijn eerste kampioenentitel in de klasse B (+1600cc). In 2019 zal hij er opnieuw Jonas Kemps, “mister Klasse B” tegenkomen, maar ook  oude rot Jan Driesen en de snelle Thomas Weltjens. Vanuit de klasse C komt kampioen Rudi Loodts over.

Andy Leysen vierde vorig jaar zijn eerste kampioenentitel in de klasse B (+1600cc). In 2019 zal hij er opnieuw Jonas Kemps, “mister Klasse B” tegenkomen, maar ook  oude rot Jan Driesen en de snelle Thomas Weltjens. Vanuit de klasse C komt kampioen Rudi Loodts over.

 

 

 

Regerend kampioen Rudi Loodts kan dus zijn titel in de klasse C (Promotie) niet verdedigen. Het reglement zegt immers dat de Promotiekampioen een trapje hoger op de ladder moet deelnemen en dus liggen alle kansen open voor ieder die de handschoen wil opnemen.  Devlin Thijs staat als eerste op de lijst. De vicekampioen van vorig seizoen eindigde immers met gelijkheid van punten in 2018 en dat is bemoedigend voor het nieuwe seizoen. Maar oudgedienden Wim Van Tiggelen en  Danny Kunnen zullen het hem niet makkelijk maken, evenmin als Eddy Van de Pas en de terugkerende ex–kampioen Stefan Thomassen.

Afspraak voor de eerste confrontatie van het nieuwe seizoen op zaterdag 2 maart op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen.

(foto’s: P.Claesen)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.19.9″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.19.9″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2019/02/PCG_6500.jpg” _builder_version=”3.19.9″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.19.9″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2019/02/PCG_1614.jpg” _builder_version=”3.19.9″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
VAS RX: Glossso werkt richting 2021
VAS: voorlaatste manche in regionale rallycross
VAS RX: de terugkeer naar Duivelsberg
VAS terugblik: Glosso Rallycross