Home > Circuit > FormuleNEC by Renault naar veertiende seizoen

FormuleNEC by Renault naar veertiende seizoen

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

De Formula Renault Northern European Cup gaat in 2019 verder door het leven als FormulaNEC powered by Renault, dat maakte de organisator vandaag bekend.

De serie zal verder het Tatuus chassis met 2.0 liter Renault motor blijven gebruiken. De combinatie Tatuus-Formula Renault 2.0 zag in zijn dertienjarig bestaan al heel wat rijders richting Formule 1 gaan: Valtteri Bottas, Carlos Sainz Jr, Sebastien Buemi, Daniil Kvyat en Antonio Felix da Costa om maar een paar namen te noemen. Ook in het volgende seizoen zien we zeven events op F1 circuits als Spa, Silverstone, Monza, Barcelona en de iconische Pau Grand Prix. Er zijn tevens ook twee data voor pre-season tests.

De serie slaat de brug tussen de Formule 4 en de internationale scene. Het format blijft quasi onveranderd met vooraf een 30 minuten durende vrije training op vrijdag, twee aparte kwalificatiesessies en een 25 minuten durende race op zaterdag en zondag,. Meerdere teams (en niet van de minste!) hebben al interesse betoond. Met een kostprijs van € 250.000 per seizoen blijft de serie een van de best toegankelijke eenzitter kampioenschappen op de markt.

Als je rekening houdt met het feit dat wij een kalender bieden met circuits van F1 standaarden, plus een iconische wedstrijd als Pau en een terugkeer naar Assen, waar we bij ons laatste bezoek voor 70.000 toeschouwers reden, dan denk ik dat je alle ingrediënten hebt voor een boeiend 14de seizoen, ons allereerste als FormulaNEC powered by Renault“, besluit Jurgen Evers, de series manager.

(persbericht/ed. wb)

 

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/10/nec2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Met zes voor de titel in NEC
Defourny snelst in Nurburgring tests
Belgen in Eurocup en NEC Formula Renault 2.0