Home > #Hoofdnieuws > Belgen in Eurocup en NEC Formula Renault 2.0

Belgen in Eurocup en NEC Formula Renault 2.0

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Zowel de Eurocup Formula Renault 2.0 als de Formula Renault 2.0 Northern European Cup maken de deelnemers zich op voor het seizoen 2017 en in beide competities zien we Belgen aan de start.

De organisatie van MdH, onder de dagelijkse leiding van de Limburger Jurgen Evers, telt in zijn rangen al vier wagens van R-Ace GP, met mogelijk een vijfde wagen van het Franse team. Charles Milesi en Théo Coicaud zijn twee Franse rijders die voor hen zullen uitkomen, naast onze Franse F4 kampioen, Gilles Magnus uit Antwerpen.

Verder zien we wagens van BM Motorsport team, Dutt Motorsport en Crack Formula Renault, naast teams uit de Formula Renault Eurocup die in een aantal meetings aanwezig zullen zijn. Ook deelnemers uit de VdeV Formula Renault zien we mogelijk zo nu en dan.

30 wagens in Eurocup

In de Europese competitie zijn we al zeker van 30 wagens, met onze landgenoten Max Defourny en Ghislain Cordeel. De lijst van deelnemende teams is indrukwekkend en het niveau van de competitie is zoals vanouds zeer hoog.

Teams + rijders

Josef Kaufmann Racing
Sacha Fenestraz (FRA) – Luis Leeds (AUS) – Ye Yifei (CHN)

Tech 1 Racing
Gabriel Aubry (FRA) – Max Fewtrell (GBR) – Thomas Maxwell (AUS) – Thomas Neubauer (FRA)

R-ace GP
Max Defourny (BEL) – Raúl Guzmán (MEX) – Will Palmer (GBR) – Robert Shwartzman (RUS)

AVF by Adrián Vallés
Henrique Chaves (PRT) – Axel Matus (MEX) – Rodrigo Pflucker (PER) – Grégoire Saucy (CHE)

Fortec Motorsports
Frank Bird (GBR) – Alexey Korneev (RUS) – Alex Peroni (AUS) – Najiy Ayyad Bin Abd Razak (MYS)

JD Motorsport
Jean-Baptiste Simmenauer (FRA) – Alexander Vartanyan (RUS) – Sun Yue Yang (CHN)

Mark Burdett Motorsport
Presley Martono (IDN) – Julia Pankiewicz (POL)

MP Motorsport
Jarno Opmeer (NLD) – Neil Verhagen (USA) – Richard Verschoor (NLD)

Arden Motorsport
Ghislain Cordeel (BEL) – Zane Goddard (AUS) – Dan Ticktum (GBR)

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/f7f0eedc8d3b4223d43247d3361b3f.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/2017_NEC_Press_9.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/2017_NEC_Press_5.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
2WD Trophy: kampioen Bruno De Wilde met Clio in 2023
Esports: Renault lanceert eerste esports evenement
In een notendop: Renault en Alpine
TCL nieuwe instapklasse toerwagens circuit

Leave a Reply