Home > #Hoofdnieuws > F1: Hamilton op titelkoers na spannende kwalificatie

F1: Hamilton op titelkoers na spannende kwalificatie

Lewis Hamilton vertrekt zondag vanuit pole position tijdens de Grote Prijs Formule 1 van de Verenigde Staten. In Austin was de Mercedes-rijder in een spannende sessie nipt sneller dan Ferrari-rijders Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen.

Het verschil in de top drie bedroeg slechts zeventig duizendste van een seconde. Vettel zakt door een gridstraf wel naar de vijfde plaats en moet zijn tweede plaats op de grid afstaan aan zijn teamgenoot Raikkonen. Valtteri Bottas (Mercedes) vertrekt als derde en Daniel Ricciardo (Red Bull) als vierde.

Vijfde titel?

Als Hamilton wint, moet Vettel tweede eindigen om in de titelstrijd te blijven. Als Hamilton wint en Vettel wordt ‘slechts’ derde, dan is de Brit zeker van zijn vijfde titel.

Max Verstappen (Red Bull) ging aan het einde van de eerste sessie hard over een boordsteen en kon daardoor niet van start gaan in het tweede kwalificatiegedeelte. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne (McLaren) kwalificeerde zich als allerlaatste, maar schuift wel wat op dankzij enkele gridstraffen.

Foto © Mercedes AMG F1

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?