Home > F1 > In een notendop: F1

In een notendop: F1

  • F1 Spanje – Dit seizoen zal de omloop van het Circuit Catalunya-Barcelona tijdens de GP van Spanje er anders uitzien. De laatste chicane van het circuit zal niet gebruikt worden, de rijders zullen gebruikmaken van de snelle rechtse bocht. De verandering moet ervoor zorgen dat de wagens dichter bij elkaar rijden als ze het rechte stuk opdraaien.
  • Banden – Lewis Hamilton (Mercedes) heeft kritiek op de Formule 1 die de bandenwarmers wil verbannen. De Brit vindt het idee gevaarlijk en nutteloos. “Ik heb eens getest om zonder bandenwarmers te rijden en ik vrees dat het vroeg of laat een incident zal veroorzaken”, vertelt Hamilton. Het is bovendien niet meer ecologisch. (Foto: © Mercedes – Tekst: Jarne De Scheemaecker)
  • Nieuwe teams – De F1-teams willen dat een nieuw team, zoals Andretti, een bedrag van 600 miljoen dollar – 570 miljoen euro – betaalt om aan de Formule 1 te mogen deelnemen. Momenteel ligt dat bedrag op 200 miljoen dollar, een slordige 190 miljoen euro.
You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?
F1 Bahrein testen: Pérez snelst op laatste testdag