Home > Circuit > Fiesta België: snelste rondetijd voor Niels Lagrange

Fiesta België: snelste rondetijd voor Niels Lagrange

Na een ongemeen spannende maar ingekorte kwalificatie verwezenlijkte Niels Lagrange gisteren de snelste rondetijd en start straks in Race 2 in ‘pole position’, voor Martin Leburton, Ayrton Redant, Kenny Herremans en Thibault Parmentier. Een mooi debuut dus in de Ford Fiesta Sprint Cup voor de team owner van het gelijknamige team Herroelen Motors by Niels Lagrange, vermits hij voor de finale op TT Circuit Assen achter het stuur van de #30 Fiesta invalt voor Frank Van Langendonck!

Omdat Yannick Redant al in de eerste ronde van de baan ging werd de code rood gehanteerd en werd de sessie afgebroken. Met nog 4’ te gaan zette Martin Leburton de #44 Vanspringel Motorsport helemaal bovenaan en ging Ayrton Redant vooraf.

Omwille van het niet respecteren van de track limits werd die snelle ronde van Leburton geschrapt en kwam Niels Lagrange postvatten als leider. In de ultieme ronde en bij het afvlaggen van de allerlaatste kwalificatie van dit eerste seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup herpakte Leburton zich als leider, maar enkele seconden later verbeterde Lagrange die rondetijd en start aldus in ‘pole position’, voor dezelfde Leburton. Het puntje van de ‘pole’ dat Leburton hierbij verspeelde, zou hij hem wel eens zuur kunnen opbreken als deze avond … één puntje het verschil zou maken tussen winst of verlies in het kampioenschap!

Wetende dat voor de startorde van Sprint 1 de Top 10 van de kwalificaties wordt omgedraaid vanaf de 10de plaats, is het Jo Vandersmissen die in pole position start voor Yannick Redant, Hanne Terium en Ruben Valckenaere.

Afspraak vandaag om 10u55 voor Sprint 1 en dan om 14u45 Sprint 2, telkens voor de duur van vijfentwintig minuten.

Uitslag : 1. N. Lagrange, 2.04.058; 2. M. Leburton 2.04.164; 3. A. Redant 2.04.545; 4. K. Herremans 2.04.784 ; 5. T. Parmentier 2.05.297 ; 6. R. Valckenaere 2.05.763 ; 7. J. Verbesselt 2.06.005 ; 8. Y. Redant 2.06.345 ; 9. H. Terium 2.07.056 ; 10. P. Huart 2.07.400; 11. J. Vandersmissen 2.11.741; 12. T. Feyaerts 2.12.777

You may also like
24H Series: Red Ant Racing kiest voor Europese kalender
Fiesta Cup Belgium: Mathieu Eloy met Team Lagrange
Total Spa 24: drie vragen aan Niels Lagrange
Total Spa 24: Belgen in het voorprogramma