Home > Circuit > Formula Renault Eurocup richting F3R

Formula Renault Eurocup richting F3R

De Formule Renault opent een nieuw hoofdstuk in zijn bestaan. Vanaf volgend seizoen zullen zij zich richten op eenzitters die passen in de zogenaamde F3R, de Formule 3 “regionaal”.

De Formule Renault bestaat al sedert 1971 en was altijd een hoeksteen in de vorming van jonge rijders en kampioenen. Om die status te bereiken moest Renault steeds meegaan met zijn tijd. In 2019 zal Renault Sport Racing samen met partner Tatuus deze traditie doorzetten en brengen zij het Tatuus F.3 T-318, uitgerust met 1.8 liter turbomotoren die zijn afgeleid van get nieuwe Mégane R.S. blok. De motoren zullen tussen de 270 en 300 pk leveren. Michelin blijft de unieke leverancier van de banden. Voor Renault Sport Racing is de veiligheid een hoofdpunt en de nieuwe bolides zullen beantwoorden aan de laatste eisen op gebied van veiligheid. Zo komen er versterkte zijpanelen en een halo.

De filosofie blijft behouden

De Formule Renault Eurocup is de enige toeleveringscategorie die de steun krijgt van een constructeur die betrokken is in de Formule 1. Het formaat van de raceweekends zal hetzelfde blijven met twee vrije sessies van 50 minuten, twee kwalificatiesessies van 30 minuten en twee races van 30 minuten plus een ronde. Per seizoen zijn er dan nog eens twaalf vrije testsessies.

De kalender voor 2019 bevat een keur aan F1 circuits met Barcelona, Circuit Paul Ricard, Hungaroring, Monza, Nürburgring, Red Bull Ring, Silverstone, Spa-Francorchamps en waarschijnlijk Monaco, als voorprogramma van de F1. De rijder die het kampioenschap wint wordt opgenomen in de Renault Sport Academy, krijgt financiële steun en kan tellen op ondersteuning van de fabrieken in Enstone en Viry-Châtillon.

De teams, die nu al betrokken zijn in de Formule Renault Eurocup, hebben al te kennen gegeven dat zij opnieuw geïnteresseerd zijn. Het zou een veld van een dertigtal eenzitters moeten opleveren voor de eerste wedstrijd van het seizoen 2019. Dat wordt dan het 49ste seizoen in de geschiedenis van de Formule Renault.

(foto: renault sport)

You may also like
Renault Eurocup: Martins flink op weg naar titel
Renault Eurocup: Ugo De Wilde wil dynamiek van Francorchamps behouden in voorprogramma F1
E-circuit: Formula Renault Eurocup lanceert esports series
GT World: SRO verwelkomt opnieuw diverse kampioenschappen