Home > #Hoofdnieuws > FFSA F4: Ugo De Wilde vicekampioen

FFSA F4: Ugo De Wilde vicekampioen

Met twee poles en twee zeges in het Formule 4 weekend op Paul Ricars, haalde  Ugo de Wilde de titel van Frans vicekampioen FIA F4.

Uiteindelijk haalt Ugo De Wilde dus op zijn vijftiende de tweede plaats in de FFSA Academy en is hij vice-kampioen in de Franse FIA F4 achter de Braziliaan Caio Collet. Na een verdiende rust kan Ugo nu beginnen denken aan de nabije toekomst. Hij is uiteindelijk zelfs nog geen 16 jaar oud maar Ugo staat met beide voeten op de grond, ook al is hij nu al de revelatie binnen de Belgische autosport.

“Ik moet Caio feliciteren, hij was een harde tegenstander “, vertelt Ugo. “Met veel minder middelen dan hij en zonder een persoonlijke ingenieur ben ik erin geslaagd op zijn niveau te strijden. Ik had gewoon wat meer pech bij verschillenden gelegenheden en dat heeft me belet om volledig voor de titel te kunnen gaan. De onderbroken race op Pau, mijn ongeval op Francorchamps, de bandenkwestie in Dijon: het leidde allemaal tot een voorsprong voor de Braziliaan. Dan werd ik nog aangereden in race1 op Magny Cours en in Jerez was ik mijn referentiepunten kwijt. We hadden de fout gemaakt om de week ervoor met een Formule Renault 2.0 te rijden en ik was mijn hele referentiekader kwijt. Het is heel wat voor een jonge rijder in een seizoen. Het gat aan punten op de kampioen weerspiegelt niet helemaal de realiteit op de piste en de tijden die we reden. “

De toekomst : eenzitter of prototype, F3 of LMP3 ?

We kregen heel wat voorstellen “, besluit Ugo, “om te gaan testen met de tweeliter wagens, in de F3 of in de LMP3. Ik weet nog niet wat ik volgend seizoen zal doen. Het zal uiteraard afhangen van het budget. Mijn droom zou zijn om te kunnen debuteren in de nieuwe ‘regionale’ Formule 3, die de Eurocup Formula Renault zal vervangen. Ik denk dat ik bewezen heb dat ik het verdien om hoogerop te geraken. Ik hoop dat mijn partners en de mensen die in mij geloven me zullen helpen om de volgende grote stap in mijn carrière te zetten.”

(medegedeeld)

Eindstand FFSA Academy : 1. Collet (Bra) 296,5 ; 2. UGO DE WILDE (BEL) 210,5 ; 3. Pourchaire (Fra) 203 ; 4. Eteki (Fra) 192 ; 5. De Pauw (BEL) 184 ; 6. Leclerc (Mon) 174 ;… (21 rijders geklasseerd)

You may also like
In een notendop: FFSA GT – GT World – ELMS
ELMS Le Castellet: Mühlner Motorsport blikt vooruit op het weekend
ELMS Le Castellet: 42 wagens beginnen dit weekend aan hun seizoen
In een notendop: FFSA GT4, ADAC GT, DTM Trophy, Alpine Europa Cup, 24H Series