Home > Circuit > FIA GT Nations Cup: Belgian Audi Club Team WRT met onuitgegeven bezetting

FIA GT Nations Cup: Belgian Audi Club Team WRT met onuitgegeven bezetting

Aan het stuur van een Audi R8 LMS van het Belgian Audi Club Team WRT zullen de zeer jonge Charles Weerts en de wederoptredende Mike Den Tandt België vertegenwoordigen bij de FIA GT Nations Cup in Bahrein.

Het Belgian Audi Club Team WRT zal, twee weken na zijn deelname aan de FIA GT World Cup van 16 tot 18 november in Macau, aan de start verschijnen van de allereerste editie van de FIA GT Nations Cup, op 30 november en 1 december op het circuit van Bahrein.
De FIA GT Nations Cup is een nieuwkomer in de wereld van de GT-racerij en hanteert een origineel concept: elk ingeschreven team vertegenwoordigt namelijk zijn eigen land. De rijdersduo’s zijn samengesteld uit een rijder die hoogstens het Bronze-statuut heeft en een rijder die hoogstens het Silver-statuut heeft volgens de FIA-classificatie. Hiermee mikt deze exotische race vooral op begenadigde amateur-rijders en jonge wolven die naam willen maken in de GT-racerij.

Het Belgian Audi Club Team WRT is ondertussen gewend aan het betwisten van races met professionele rijders en tekent in Bahrein present met een 100% onuitgegeven duo, bestaande uit Charles Weerts en Mike Den Tandt.
Ik hou van het concept waarbij een wagen een land vertegenwoordigt”, vertelt Vincent Vosse, de Team Principal van het Belgian Audi Club Team WRT. “Dat doen met een combinatie tussen een Bronze-rijder, die een ‘amateur’ is, en een Silver, vaak een rijder aan het begin van zijn carrière, maakt het geheel zeer interessant. We zijn trots om België te mogen vertegenwoordigen met een Audi R8 LMS die een speciale kleurenstelling krijgt voor de race. Ik ken Charles al sinds zijn kindertijd. Hij leert snel en hem zien debuteren in de GT-racerij op een van onze wagens is niet meer dan een logisch vervolg. Van Mike Den Tandt aan de andere kant zijn me vooral zijn prestaties in de karting en de eenzitterij bijgebleven, een vijftiental jaar geleden. Ik ben blij hem opnieuw richting circuit te kunnen brengen in dergelijk schitterend kader. En ik denk dat dit duo wel eens voor een verrassing kan gaan zorgen…

Charles Weerts rechtstreeks vanuit de F4

Charles Weerts eindigde vijfde in het voorbije Duitse Formule 4-kampioenschap, met onder meer een zege en drie andere podiumplaatsen, en zal dus dit seizoen debuteren in de GT-racerij. De 17-jarige jongeman uit Aubel, Silver-rijder volgens de FIA, weet dat hem een flinke uitdaging wacht. “Na twee seizoenen in de Formule 4, ben ik blij dat ik deze kans krijg”, laat de zoon van Yves, een van de oprichters van WRT, zich ontvallen. “Hoewel ik de eenzitterij in de toekomst geenszins de rug toekeer, zal het in elk geval een nieuwe uitdaging zijn. Ik zal de handschoen opnemen tegen specialisten in de GT-racerij, terwijl ik zelf nog geen ervaring heb; dat zal het niet eenvoudig maken. Maar, dat is wel de manier hoe je het snelste leert! Van bij mijn eerste tests was ik onder de indruk van de prestaties van de Audi R8 LMS GT3. Eerlijk gezegd verwachtte ik mij niet aan een wagen die zo krachtig en snel was. Ik heb genoten van de sensaties die deze GT3 opwekt en heb een goede progressie gemaakt! Dat zal opnieuw mijn doel zijn in Bahrein: verbeteren bij elke ronde! Daarvoor reken ik echter ook op mijn teamgenoot Mike, om mij te helpen met zijn ervaring.”

Mike Den Tandt is terug

Mike Den Tandt is bij de echte kenners geen onbekende. De man die afkomstig is uit het Duitstalige landsgedeelte won de Rainbow Trophy in 1996, toen beschouwd als het wereldkampioenschap karting in de cadet-klasse, en schitterde nadien in de eenzitterij. Na een titel in de Formule Ford Benelux in 2000 en enkele knappe prestaties in de Formule Renault 2.0 en de Formule Renault V6, moest Mike in 2003 helaas afscheid nemen van de sport wegens een gebrek aan budget. Nu is hij, op 35-jarige leeftijd en na zeer weinig competitiekilometers, Bronze-rijder.

Het is geweldig dat ik kan deelnemen aan deze FIA GT Nations Cup en ik bedank Vincent (Vosse n.v.d.r.) voor het vertrouwen in mij”, lacht hij. “Achttien jaar nadat ik gelauwerd werd als Belofte van het Jaar door de RACB, verwachtte ik niet dat ik opnieuw de kans zou krijgen om België te vertegenwoordigen in een internationale wedstrijd! Sinds het einde van mijn carrière heb ik slechts enkele club-races met Porsche gereden, maar de eerste testen met de Audi R8 LMS zijn zeer goed verlopen. Ik heb moeten wennen aan de grip in de bochten en het remmen, zeer verschillend van wat ik tot dusver gewend was. Het team en ikzelf waren echter zeer tevreden aan het einde van de dag. Met Charles, die ongeveer half zo oud is als ikzelf, moeten we een goed team kunnen vormen. Ik weet echter weinig over onze tegenstanders, dus reken niet op mij voor een pronostiek.

Goed omkaderd door het Belgian Audi Club Team WRT, willen Charles Weerts en Mike Den Tandt in ieder geval de Belgische driekleur laten schitteren in Bahrein !

(persbericht)

You may also like
GT World: Herbekijk de FIA GT1-race van 2011 te San Luis
Dries Vanthoor sluit seizoen 2018 met Audi Sport in Macau af
FIA GT Macau: Marciello en Mercedes sterk
Macau: wie haalt FIA World Cup GT?