Home > #Hoofdnieuws > DTM: het doek valt na 30 jaar DTM voor Mercedes

DTM: het doek valt na 30 jaar DTM voor Mercedes

30 jaar, zo lang al zit Mercedes-AMG Motorsport in het DTM en daar komt dit weekend een einde aan met de finalerace van het seizoen 2018 in Hockenheim.

Het was in Zolder, 1988, dat Mercedes voor het eerst in het DTM aan de start kwam. Op 3 april reed Jörg van Ommen in Limburg naar een derde plek, alvorens Dany Snobeck op de Nürburgring in datzelfde jaar de eerste race zou winnen voor het merk, gevolgd door Johnny Cecotto in Avus. In 1992 pakte Klaus Ludwig de eerste rijderstitel voor het merk uit Stuttgart. Het was echter een andere Duitser, Bernd Schneider, die zijn stempel het meest zou drukken. Schneider reed 236 DTM-races, behaalde 25 poleposities en won maar liefst 43 maal, goed ook voor vijf titels!

Op de omloop waar het allemaal zal eindigen won Mercedes-AMG Motorsport 35 wedstrijden, waaronder Gary Paffett (5 zeges), Paul Di Resta, Edoardo Mortara (2) en Lucas Auer (1). Het zijn trouwens twee rijders van Mercedes-AMG Motorsport, Paul Di Resta (229 punten) en Gary Paffett (225) die het meeste kans op de titel 2018 maken, naast uiteraard de man in vorm, René Rast in een Audi. Mercedes-AMG Motorsport is al zeker van de constructeurs en teamtitel in DTM. Het DTM 2018 eindigt zondag rond 14u30.

 

 

You may also like
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
In een notendop: GT en DTM
DTM Nürburgring: Müller slaat terug
In een notendop: DTM en ADAC GT